Vantaankosken seurakunta kerää rahaa vähävaraisten lapsiperheiden kesänviettoon

Kaikilla perheillä ei ole varaa kivaan kesätekemiseen lasten kanssa. Vantaankosken edellisen keräyksen tuotolla jaettiin rannekkeita Linnanmäelle. Kuva: Jessi Vidberg

Länsivantaalainen Vantaankosken seurakunta järjestää alueensa vähävaraisten lapsiperheiden tueksi keräyksen. Seurakunta kertoo tiedotteessaan, että tavoitteena on tukea vähävaraisia perheitä heidän välttämättömissä menoissaan ja siten antaa vanhemmille mahdollisuus irrottaa hiukan ylimääräistä rahaa vähän erityisempään kesätekemiseen lastensa kanssa.

– Jos jo ruoka tai bussiliput tekevät tiukkaa, jää kyllä elokuvalippukin haaveeksi, huvipuistoista puhumattakaan, diakoniapappi Tiina László kommentoi tiedotteessa.

”Lahjoita kesäiloa” -teemainen keräys on käynnissä toukokuun ajan.

Perheiden tiukka tilanne loma-aikoina on seurakuntien auttamistyössä tuttu ilmiö.

– Kesällä voi olla monta ihmistä enemmän ruokapöydässä, kun kouluruokailua ei ole. Etävanhemman budjetti voi mennä nurin, kun lapsi tulee pidemmäksi aikaa lomailemaan, ja pitää kustantaa ruuat. Jokainen vanhempi haluaisi tarjota jotain kivaa yhteistä aikaa lomalle, László toteaa.

– Tilanne on entisestään kiristynyt lapsiperheiden osalta. Ruuan hinta on noussut. Asumistuen ehdot kiristyivät huhtikuun alusta alkaen. 100–200 euron vähennys kuukausibudjetissa voi olla massiivinen muutos. Tässä kohdassa on kyllä lapsivaikutusten arviointi miettimättä.

Vantaankosken seurakunta järjesti vastaavan kesäkeräyksen ensimmäisen kerran vuonna 2022. Silloin keräys tuotti lähes 1500 euroa ja lisäksi yksi yritys lahjoitti 100 kpl Linnanmäen rannekkeita.

Vantaankosken seurakunnan aluetta ovat Myyrmäki, Martinlaakso, Louhela, Kaivoksela, Kivimäki, Vantaanlaakso, Viherkumpu, Myllymäki, Kivistö, Piispankylä, Lapinkylä, Keimola, Seutula, Vestra, Kiila ja Riipilä

Edellinen artikkeliKaavilla kunta päätti suojella kirkon, josta seurakunta aikoi luopua – Yhtymä valitti hallinto-oikeuteen
Seuraava artikkeliKolumni: Jeesus ei seiso ainoastaan uhrien tai romantisoitujen sorrettujen rinnalla

Ei näytettäviä viestejä