Vantaan kaupunginjohtaja: Hyvän tekeminen alkaa meistä jokaisesta

Tikkurilassa käynnistyi eilen Vantaan seurakuntien järjestämä Hyvän tekemisen tori, jossa kannustetaan tekemään hyvää ja samalla muistutetaan meneillään olevista seurakuntavaaleista. Torin ensimmäisenä haastateltavana oli Vantaan kaupunginjohtaja Kari Nenonen.

Nenoselle seurakuntavaalien teema Usko hyvän tekemiseen tuo mieleen lapsuuden ja kotikasvatuksen, jossa ihmisten tasa-arvoisuus oli tärkeää. Tasa-arvoisuuteen Nenonen sanoi pyrkivänsä myös työssään.

– Että kaikilla ihmisillä olisi tasaveroinen mahdollisuus esimerkiksi koulutukseen ja työntekoon. Kuntajärjestelmähän on huolehtimassa ihmisestä hänen kaikissa vaiheissaan jo ennen syntymää ja aina loppuun asti. Tämä pyrkimys on motivoinut minua näihin töihin.

Kaupungin budjetista Nenonen arvioi käytettävän hyvän tekemiseen näkökulmasta riippuen 50–100 prosenttia. Veroille löytyy vastinetta.

Hyvän tekemisen torilla on joka päivä jaossa 300 ruusua, jonka voi viedä valitsemalleen ihmiselle, jota haluaa tänään ilahduttaa. Torille voi myös tuoda sukkia, lapasia tai kaulahuiveja, joita seurakunnan diakoniatyöntekijät jakavat eteenpäin tarvitseville. Kaupunginjohtaja Nenonen lahjoitti joukkoon neljä kaulahuivia. Hänen mielestään hyvän tekeminen alkaa jokaisesta ihmisestä.

– Ajattelen, että on olemassa korkeampi voima, joka on armollinen ja läsnä elämässä. Me mietimme itse, mitä se tarkoittaa meidän kunkin elämässä.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliKirkolliset kunniamerkit ovat harvoin jaossa
Seuraava artikkeliPaavi: Manaajat tuovat rakkauden kärsivien ulottuville

Ei näytettäviä viestejä