Vantaan diakoniatyö hakee lisää rahaa poikkeuksellisen aikaisin

Vantaan seurakunnissa pyydetään kirkkovaltuustolta lisärahaa diakoniatyölle poikkeuksellisen aikaisin. Vantaan seurakuntien diakoniasihteerin Eija Miettisen mukaan lisärahan anomisesta kesken toimintakauden on tullut Vantaalla viiden viime vuoden aikana jo käytäntö. Viime vuonna anomus jouduttiin kuitenkin tekemään vasta elokuussa.

Kotimaassa tehtäviin avustuksiin on Vantaan seurakunnissa varattu noin 37 000 euroa. Nyt kirkkovaltuustolta haettava lisäraha on 30 000 euroa. Aiemmin summat ovat liikkuneet 10 000–15 000 euron tuntumassa.

– Koko summaa ei tarkoituksellisesti kuluteta, Miettinen muistuttaa.

Avustusten hakijoiden määrät eivät ole räjähdysmäisesti kasvaneet, Miettinen kertoo. Lisääntyminen on ollut hidasta. Myös avustusten keskimääräinen summa on noussut. Viime vuonna se oli 660 euroa, tänä vuonna 740 euroa. Suurin myönnettävä avustus on 1 300 euroa.

Hakijoissa näkyy Miettisen mukaan muun muassa nuorisotyöttömyys, vaikea asuntotilanne ja ruuan hintojen nousu.

Avustusten myöntäminen ruokaan onkin uusi ilmiö. Aikaisemmin avustukset on voitu hoitaa pienemmillä summilla suoraan diakoniatoimistosta. Vantaalla ei ole ollut omaa ruuanjakoa Vantaan ruoka-apu ry:n lopetettua toimintansa pari vuotta sitten.

Erityistä nuorten hakemusten kasvua Miettinen ei ole tunnistanut.

– Avustusten hakijoita yhdistää ikää enemmän elämäntilanne. Yksin asuminen ja yhden ihmisen mahdollisilla tuloilla toimeen tuleminen on usein kaikkein suurin ongelma, Miettinen sanoo.

Vastaavaa avustustyötä tekevät Miettisen mukaan myös hiippakunnat ja Kirkon kriisirahasto.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Vantaan Sanomat.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliCNN listasi kuuluisia ateisteja
Seuraava artikkeliRuotsinsuomalaisille uusi metropoliitta

Ei näytettäviä viestejä