Vantaalta löydettiin 1500-luvun pappilan jäänteet

Helsingin pitäjän kirkonkylässä Vantaalla suoritetuissa arkeologisissa kaivauksissa on löytynyt vanhan pappilan jäänteet. Pappila on sijainnut löytöpaikalla 1500-luvulla. Lisäksi paikalta on löytynyt vanhempia löytöjä, jotka antavat viitteitä myös 1500-lukua vanhemmasta pappilasta.

Vantaan kaupunginmuseon mukaan paikalta on löydetty pappilan arjesta kertovaa esineistöä. Esimerkiksi pappilan ruokakulttuuri näyttää olleen erilainen kuin talonpoikaistaloissa samaan aikaan. Kaivauksilta on löytynyt muun muassa runsaasti kalansuomuja, joita tutkitaan syksyn ja talven aikana tarkemmin.

Hienostuneista ruokatavoista kertovat myös koristellut pöytäveitset ja erilaiset Keski-Euroopasta tuodut lasipikarit. Tarjoiluastioina on käytetty muun muassa reliefikoristeisia kivisaviastioita, jotka valmistettiin nykyisen Kölnin lähialueilla.

Viime vuonna tehdyissä koekaivauksissa paikalta löydettiin rakennuksen uunipohjaksi paljastunut kivikasa. Tässä kuussa uunin ympärille avattiin laajempi tutkimusalue. Kaivaukset päättyvät ensi viikolla.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliLehtoreita on seurakunnissa enää kourallinen
Seuraava artikkeliPiispa siirtyi avokonttoriin Tampereen kapitulissa

Ei näytettäviä viestejä