Vantaalla Jeesuksina ovat Kai Sadinmaa ja nainen

Sadinmaa205Kai Sadinmaa. Toisena versiona nähdään seurakunnan nuorten toteuttama moderni musiikkipainotteinen esitys.

Klassikkoversion Jeesus Kai Sadinmaa on itse pitkän linjan teatterintekijä eri yhteyksistä. Nuorten esityksessä Jeesusta esittää musiikkiteatteriopiskelija Suvi Vanhakylä. Muissa rooleissa nähdään Vantaankosken seurakunnan työntekijöitä ja vapaaehtoisia seurakuntalaisia.
Vantaankosken seurakunnan pappi, teatteri-ilmaisun ohjaaja Sanna Uusitalo ohjaa molemmat versiot. Näytelmät perustuvat Antti Sevannon käsikirjoitukseen. Uusitalolla on myös aikaisempaa kokemusta teatterityöstä kirkossa Vantaalla. Syksyllä 2012 hän ohjasi Tikkurilan seurakuntaan kirkkonäytelmän Särkyneiden sakramentti.

– Mukana on ihmisiä jotka tekevät pääsiäisnäytelmää nyt kolmatta vuotta peräkkäin ja nuoria aivan ensimmäistä kertaa. Tämä on yhteisön, seurakunnan ja seurakuntalaisten yhteinen ponnistus, Uusitalo sanoo.

Seitsemän päivää Jerusalemissa nähdään Myyrmäen kirkossa viikko ennen pääsiäistä. Versiot esitetään peräkkäin. Nuorten esityksessä kuullaan nuorten veisuja ja klassikossa lauletaan virsiä.

– Tämä on helppo tapa tulla kirkkoon. Näytelmässä voi nähdä sen, mistä pääsiäisessä on kyse. Suosittelen esitystä kaikille, joita pääsiäisen tarina kiinnostaa. Yleisö saa laulaa mieluusti mukana, Uusitalo kannustaa.

Edellinen artikkeliPiispa vaatii enemmän argumentteja avioliittolakikeskusteluun
Seuraava artikkeliRäsänen: Aikuisten otettava vakavasti lasten kokemukset seksuaalisesta häirinnästä

Ei näytettäviä viestejä