Vanhukset ja lapset samassa kerhossa

Ylöjärveen kuuluvan Viljakkalan kylältä loppui vanhusten kerho ja perhekerhossakin väki väheni. Noin vuosi sitten päätettiin perustaa vanhuksille ja perheille yhteinen kerho. Nyt Avarit, Avoimet Ovet, kokoaa keskiviikkoaamuisin Viljakkalan seurakuntatalolle joukon eri ikäisiä ihmisiä. Toiminnasta vastaa diakoni Katja Virtanen yhdessä kanttori Heidi Olkinuoran kanssa.

Idea yhteisestä kerhosta nousi todellisesta tarpeesta. Hengellisesti painottuvaa toimintaa on seurakunnassa runsaasti, joten vetäjät halusivat perustaa matalan kynnyksen tapaamispaikan.

– Avareihin on kaikkien helppo tulla. Senioreiden lisäksi kerhossa käy muutamia äitejä lapsineen. Tenavien touhuaminen ei häiritse iäkkäämpiä läsnäolijoita, vaan lasten seuraaminen piristää heitä, sanoo Katja Virtanen.

Jutustelua, lasten vahtimista ja tilkkupeittoja palvelukeskukseen

Naisväellä suihkivat sukkapuikot, kun porukalla tehdään tilkkupeittoja palvelukeskuksen vanhuksille. Yksinään asuva Helvi Jokijärvi, 82, ei enää voi kutoa, mutta kerhossa hän kohtaa tuttuja, joiden kanssa on hauskaa keskustella ja parantaa maailmaa.

Helvi myös vahtii mielellään kaksivuotiasta Teemua, joten pojan äiti Maria Lindberg, 28, pystyy ajoittain keskittymään seurusteluun ja villatilkkujen tekemiseen.

– Lähipiirissäni ei ole pikkuisia, mutta Teemun seurassa saan mukavaa ajankulua. Tähän kerhoon jaksan hyvin tulla, Helvi iloitsee.

Iloisin mielin Mariakin kerhossa käy, ja myös poika viihtyy mainiosti.

– Täältä löytyy kotiäidille juttuseuraa ja lapsetkin luovat kontakteja eri ikäisiin ihmisiin. Välillä puhutaan vanhoista ajoista, joten tietoa tulee sekä yleisestä että Viljakkalan historiasta, kertoo Maria.

Kaksituntiseen kerhoon sisältyy alku- ja loppuhartaus sekä seurakunnan tarjoama kahvittelu. Joskus pidetään sormi- tai tuolijumppa. Jokainen kävijä osallistuu toimintaan omalla tavallaan.

Kuva: Merja Salonen

Edellinen artikkeliKiivain eroaalto laantunut
Seuraava artikkeliIsis voidaan nujertaa vain yhteistyöllä

Ei näytettäviä viestejä