Vanhoillislestadiolaisten lehden päätoimittaja vaihtuu

Vanhoillislestadiolaisuuden pää-äänenkannattajan Päivämiehen päätoimittaja Olli Lohi siirtyy toisiin tehtäviin. Hänet on valittu Kalajoen seurakunnan kappalaisen virkaan Himangan kappeliseurakuntaan vuoden alusta alkaen.

Lohi on toiminut Päivämiehessä nelisen vuotta.

– Kesällä kypsyi ajatus, että voisi tehdä papin työtä. Tämä työ on ollut mielenkiintoinen ja haastava ja tässä on nähnyt neljän vuoden aikana monenlaista.

Liittyykö lähtöön painetta ulkoapäin?

– Ei ole ulkoista painetta. Ihan henkilökohtainen ajatus on. Kun olin aiemmin papin työssä, pidin siitä työstä. Hyvällä mielellä ajattelen uutta tehtävää.

Vaikkei Lohi kovin suoraan myönnä, äänestä on kuultavissa, että päätoimittajan työ on ollut raskastakin. Onhan vanhoillislestadiolaisuus ollut viime aikoina poikkeuksellisen paljon julkisuudessa.

– Ainahan julkisuuskin kuormittaa. Koen kuitenkin niin, että työ on myös saanut hyvän tuen työkavereilta ja hallinnolta sekä myös lukijoilta. Päätoimittajan työ on tietyllä tavalla intensiivistä, pitää olla ajan tasalla.

Kuluvan vuoden alusta lähtien Lohen tehtäväkuvaan on kuulunut myös Suomen Rauhanyhdistysten Keskusyhdistyksen ulkoisesta viestinnästä vastaaminen. Tämä tehtävä kuulunee myös uuden päätoimittajan työnkuvaan. Seuraajan valinnan aikataulua ei ole vielä tarkkaan tiedossa, mutta hakuprosessi käynnistyy pikimmiten.

Kun Lohi aloitti, Päivämiehen levikki oli noin 24 000. Nyt se on 23 300 eli se on pysynyt varsin tasaisena. Lehti on taloudellisesti voitollinen. Tämä johtuu suurelta osin siitä, että sillä on vahva vapaaehtoisorganisaatio, lehtiavustajien artikkeleilla sisältöön saadaan valtakunnallisuutta. Päätoimittajan lisäksi palkkaa nauttivat vain toimitussihteeri, kaksi toimittajaa, taittaja ja ilmoituksien valmistaja. Verkkolehdessä on oma toimittajansa.

Lohen mukaan lehti uutisoi, viestii ja tätä kautta vaalii myös vanhoillislestadiolaisen liikkeen yhtenäisyyttä. Hengellisen sanoman tarjoaminen on lehdelle Lohen mukaan tärkeää.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliOrtodoksien lehtiä voi lukea netissä
Seuraava artikkeliKirkko teki esirukouksen Ebola-kriisiin

Ei näytettäviä viestejä