”Vaikuttaminen on nuorille tärkeää”

Tampereelle kokoontui viikonloppuna joukko viime vuoden rippikoululaisia, joiden tehtävänä on osallistua kirkon uuden Rippikoulusuunnitelman valmisteluun. Kotimaa24 pyysi leiriltä nuorten oman kirjoituksen.

Sen ovat kirjoittaneet Eevi Yletyinen ja Tommi Rotinen. He ovat Joensuun seurakunnan mediaisosia. Leiri järjestettiin Tampereen seurakuntayhtymän Torpan kurssikeskuksessa. Lue kirjoitus alta:

Torpan nuortenleiri

Leiri on ollut monipuolinen ja erilainen. Ihmisiä on tullut ympäri Suomea ja kaikilla on omat kokemuksensa jaettavana rippikoulusta muille. Leirin ideana on, että nuoret saavat jakaa ajatuksia ja kokemuksia valmisteilla olevaa rippikoulusuunnitelmaa varten. Nuorten mielestä ilmapiiri on ollut hyvä ja he ovat saaneet äänensä kuuluviin. Kokemuksia on jaettu kiertävien työpisteiden kautta ja aiheina on ollut niin hengellisyys, pienryhmien tärkeys kuin mediakin.

Ryhmä on ryhmäytynyt nopeasti, vaikka nuoria on tullut Rovaniemeltä, Joensuusta, Kotkasta, Seinäjoelta sekä Tampereelta. Kerrotut rippileirikokemukset ovat olleet toisistaan poikkeavia ja jotkut käytännöt tuntuvat toisista vierailta, mutta myös paljon yhteistä on löytynyt. Mediaisoset sekä isosten majoittuminen riparilaisten kanssa samassa huoneessa ovat olleet monille uusia ajatuksia. Yleinen puheenaihe on ollut myös murteiden rikkaus. Nuorille on tärkeää, että he saavat vaikuttaa asioihin ja erityisesti rippikouluun.

Lue myös: Viime vuoden rippikoululaiset tekevät rippikoulusuunnitelmaa

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeli30-vuotiaiden leffailta täyttyi ennätysajassa
Seuraava artikkeli”Vaikeinta on, kun joku tuntee tulleensa hylätyksi”

Ei näytettäviä viestejä