Vähemmistöihin kohdistuva väkivalta kasvaa Bangladeshissä

Uskonnollisten ääriliikkeiden ja fundamentalismin nousu ruokkivat vähemmistöihin kohdistuvaa sortoa Bangladeshissä, sanovat Genevessä koolla olleet bangladeshilaiset ihmisoikeusaktivistit. He haluavat kansainvälisen yhteisönpuuttuvan maansa vähemmistöihin kohdistuviin ihmisoikeusloukkauksiin.

Islam on Bangladeshin valtionuskonto, maan yli 150 miljoonaisesta kansasta runsaat 90 % on muslimeja. Vähemmistöihin kuuluvia on noin 20 miljoonaa, mutta määrä on vähentynyt itsenäisyyden aikana.

Erityisesti naiset kärsivät vähemmistöihin kohdistuvasta väkivallasta ja saavat tuskin minkäänlaista suojelua paikallisviranomaisilta, sanoi bangladeshilaisen ihmisoikeusjärjestön johtaja sisar Rosalin Costa.

– Jos tämä trendi jatkuu, pelkäämme, että pienet vähemmistöt katoavat maasta kokonaan. Siksi on tärkeää, että YK:n Ihmisoikeusneuvosto puuttuu tilanteeseen, korosti Costa ja vaati puolueetonta ihmisoikeusloukkausten tutkimista ja syyllisten saamista oikeuteen.

Shariar Kabir Bangladeshin Gathok Dalal Nirmul -komiteasta korosti uskontojen välisen vuoropuhelun tärkeyttä tilanteen helpottamiseksi.

– Haluamme edistää uskontojen välistä vuoropuhelua, ja näin tukea uskontojen mahdollisuutta elää rauhassa rinnakkain, sanoi Kabir

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliUnicef: Ukrainalaislapset tarvitsevat psykososiaalista tukea
Seuraava artikkeliA-studio kysyy tänään: Saako uskonto näkyä?

Ei näytettäviä viestejä