Vaalikoneen vastausten uudelleenavaamisen taustalla väärää tietoa

Kirkon keskiviikkona tekemä ratkaisu vapauttaa seurakuntavaalikoneen vastausmahdollisuus yli vaalipäivän 9.11. perustuu osin väärään tietoon. Ratkaisu saa kritiikkiä MTV:n, Ylen ja Helsingin Sanomien vaalikoneiden tuottajilta.

Sami Kallioinen kirkkohallituksesta toteaa, että he ovat saaneet väärää tietoa vaalikoneen tuottaneelta Zefilta, mutta se ei muuta ratkaisua.

Zefin palvelujohtaja Maria Lahtinen puolestaan sanoo Kotimaa Prossa, että on tapahtunut jokin väärinkäsitys, eikä heiltä ei ole lähtenyt sellaista tietoa.

Ylen verkkotuottaja ja vaalikoneasiantuntija Juho Salminen kertoo, että Yle antaa vastaajille noin kuukauden vastausaikaa. Sitten vastausoikeus suljetaan ja yleisöllä on noin kuukausi aikaa tutustua ehdokkaiden mielipiteisiin.

Helsingin Sanomien vaalikonetuottaja Erno Rautarinta sanoo, että kun ehdokas on julkaissut vastauksensa, niitä ei enää pääsääntöisesti muuteta.

Myös MTV3:n vaalikoneasiantuntija Sami Ruokangas ja vaaliasiantuntija Sami Borg ovat kiistäneet, että vaalikonevastauksia olisi pidetty aiemmin auki vaaleihin saakka.

Lue Sami Borg: Vaalikoneen vastausaika pitää lukija ennen vaaleja

Lue lisää
Kotimaa Prosta
.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliVanhoillislestadiolaisuus aiheena Silminnäkijässä
Seuraava artikkeliUsko hyvään vaalikoneeseen horjuu

Ei näytettäviä viestejä