Vaalikoneen vastaukset lukitaan sittenkin

Päätös pitää MTV:n ja Kirkkohallituksen Seurakuntavaalikoneen vastauskentät avoimena aina vaalipäivään saakka, on peruttu. Nyt vastaukset lukitaan 25.10. niiden osalta jotka ovat jo ehtineet vastata. Kirkon tiedotuskeskuksen verkkoviestintäpäällikkö Sami Kallioinen ja seurakuntavaalien projektipäällikkö Mari Leppänen pahoittelevat tapahtunutta sekaannusta ehdokkaille lähettämässään tiedonannossa.

Vaalikone avattiin yllättäen viime viikolla ehdokasnäkymän muokkauksia varten, mikä herätti hämmästystä muun maussa vaaliasiantuntijoissa.

Kallioisen ja Leppäsen allekirjoittamassa tiedotteessa todetaan:

”Väärinymmärryksen vuoksi lupasimme vaalikoneen olevan auki kaikille ehdokkaille äänestyspäivään saakka. Saamamme tarkennetun tiedon pohjalta olemme päätyneet seuraavaan:

Vaalikoneen vastausten muokkaaminen sulkeutuu lauantaina 25.10. niiden ehdokkaiden osalta, joiden tiedot vaalikoneessa on julkaistu. Ehdokkaiden päivitykset viedään vaalikoneeseen sunnuntaina 26.10., jotta ne ovat äänestäjien tiedossa ennakkoäänestyksen alkaessa. Vielä julkaisemattomia ehdokkaita julkaistaan mukaan perjantaihin 7.11. kello 24 asti.”

Tiedotteessa kerrottiin myös, että moni vaalikoneen vastaajista oli ymmärtänyt väärin kysymyksen, joka koski evankelisuutta. He olivat ymmärtäneet sen tarkoittavan evankelis-luterilaista kirkkoa, ei evankelista herätysliikettä.

Vaalikoneessa on julkaistu tällä hetkellä jo yli 10 000 ehdokkaan vastaukset.

Lue

Usko hyvään vaalikoneeseen horjuu

Sami Borg: Vaalikoneen vastausaika pitää lukita ennen vaaleja

Vaalikone avattiin uudelleen vastaajille

Edellinen artikkeliNyt.fi: Richard Dawkins vieraaksi Nightwishin tulevalla levylle
Seuraava artikkeliPaavin kirja Jeesuksen lapsuudesta suomeksi

Ei näytettäviä viestejä