USKOT-foorumin uusi puheenjohtaja Heikki Huttunen: ”Positiivinen uskonnonvapaus on lähtökohtana vaikuttamistyössämme”

Uskontojen yhteistyöjärjestön USKOT-foorumin uusi puheenjohtaja, ortodoksinen pappi isä Heikki Huttunen Suomen Ekumeenisesta Neuvostosta sanoo, että Suomessa on meneillään murros uskonnon suhteessa julkiseen valtaan ja tilaan.

– Tämä ei tarkoita hengellisyyden ja uskon merkityksen häviämistä, vaan sen ilmauksien muuttumista. Tässä muutoksessa USKOT-foorumilla on erittäin merkittävä tehtävä uskontokuntien äänenä yhteiskunnassa.

USKOT-foorumi on uskontojen yhteistyöjärjestö, joka edustaa kuutta uskontokuntaa: kristinuskoa, islamia, juutalaisuutta, myöhempien aikojen pyhiä, buddhalaisuutta ja hindulaisuutta. Se edistää uskontojen välisen vuoropuhelun kautta yhteiskuntarauhaa ja uskontolukutaitoa.

Heikki Huttunen näkee USKOT-foorumin työn tavoitteena yhä laajemman uskontojenvälisen rauhantyön.

– USKOT-foorumin tärkein työala on yhteiskuntarauha, jota rakennamme keskinäisen dialogimme kautta ja yhteistyössä julkisen vallan kanssa. Hyvä esimerkki myönteisestä vaikuttamistyöstämme on uskonnonvapauden huomioon ottaminen säädettäessä uutta lakia eläinten hyvinvoinnista.

Tulevalle hallituskaudelle Huttunen toivookin enenevää yhteistyötä valtionhallinnon kanssa USKOT-foorumin ydintavoitteidenparissa.

– Me pyrimme olemaan oikeissa pöydissä keskustelemassa, kun eduskuntavaalien jälkeen luodaan uutta hallitusohjelmaa. Lähtökohtana on uskonnonvapaus ja sen positiivinen tulkinta. Se merkitsee yhdenvertaisuutta eri uskontotraditioiden noudattajille suhteessa kaikkiin maamme asukkaisiin ja edellyttää hyvää uskontolukutaitoa, Huttunen sanoo.

Ekumenia, kansainvälisyys ja nuorisotyö ovat tärkeä osa Huttusen ammatillista identiteettiä. Huttunen on toiminut urallaan muun muassa Kirkkojen maailmanneuvostossa, Euroopan kirkkojen konferenssin pääsihteerinä, nuorisotyön pappina, monikulttuurisen työn pappina sekä nyt venäjänkielisen työn pappina.

USKOT-foorumin varapuheenjohtajiksi nimettiin Gölten Bedretdin Suomen Islam-seurakunnasta, Yvonne Westerlund Suomen Juutalaisten Seurakuntien Keskusneuvostosta ja Timo Koponen Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkosta.

* * *

Haluatko tutustua Kotimaa-lehteen?

Tilaa Kotimaan näytelehti ilmaiseksi täältä. Lähetämme PDF-lehden sähköpostiisi. Näytelehden tilaaminen ei edellytä jatkotilausta. Näytetilauksen voi tehdä vain kerran.

Antoisia lukuhetkiä!

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliKirkko ja minä: Kotailtojen myötä miehiä alkoi tulla myös messuun
Seuraava artikkeliMysteerikuva: Näyttää jonkin sortin lähetystöltä, keitä on kuvassa ja millä asialla?

Ei näytettäviä viestejä