Uskonnolliset ryhmät valtaamaan Mount Everestiä

MountEverestWIKI

Intialainen alakoulun opettaja Jogabyasa Bhoi haluaa kiivetä vuorelle julistaakseen gurunsa Sri Aurobindon viestiä siitä, että Intiasta tulee spirituaalisen uudistumisen kautta maailman johtava valtio. Bhoi odottelee suotuisia kapuamisolosuhteita perusleirissään reilun 6000 metrin korkeudessa. Vuorta on ryhtynyt valloittamaan niinikään brahmakumaris-oppisuuntaa noudattava nunna Sharada Kumari Rayamajhi.

Isommalla, 14-hengen arsenaalilla on liikkeellä puolestaan rauhaa, rakkautta ja onnea toivottavan Taivaallinen polku-liikkeen johtaja Bhakta Kumar Rai, viralliselta tittelitään ylin mestarijumalenkeli. Hänen tarkoituksenaan on viedä näinä päivinä vuoren laelle lippu, johon on kirjattu opetuksia Raamatusta, Koraanista sekä hindujen ja buddhalaisten pyhistä teksteistä. Rain on tarkoitus meditoida vuorella 27 tuntia. Tavoite on niukkahappisessa ja karussa ympäristössä haastava. Yli 8 000 metrin korkeudella sijaitsevalle vuoren niin sanotulle kuoleman vyöhykkeelle on jo tässä kuussa menehtynyt kolme kiipeilijää.

Uskonnollisesti virittynyt kiipeily Mount Everestin rinteillä sai alkunsa vuonna 2006, kun amerikkalainen Lance Turnbull kokosi joukon eri uskontoja tunnustavia kiipeilijöitä retkikunnaksi. Ensi vuodelle on luvassa myös kristittyjen retkikuntia. Nepalin katolisen kirkon arkkipiispa Anthony Sharma sanoo, että kirkon mukaan kenenkään ei ole pakko kiivetä vuorelle rukoillakseen. Hän kuitenkin lupaa, että kirkko rukoilee kaikkien matkaan lähteneiden onnistumisen puolesta.

Asiasta kertoo ekumeeninen uutistoimisto ENI. Mount Everest on maailman korkein vuori Nepalin ja Kiinan Tiibetin rajalla.

(Kuva Mount Everestistä Wikipediasta)

Edellinen artikkeliSukututkimusseura ja kirkko etsivät yhteistä säveltä
Seuraava artikkeliMihin hävisi Jaakko Heinimäki kirjansa kannesta?

Ei näytettäviä viestejä