USAn katolilaisten enemmistö kannattaa homoliittoja

Viimeisimmän mielipidetiedustelun mukaan enemmistö Yhdysvaltain katolilaisista kannattaa, vastoin kirkkonsa kantaa, samaa sukupuolta olevien parisuhteen laillistamista.  Asenteet ovat runsaassa vuodessa muuttuneet yleisestikin myönteisemmiksi, kaikista kyselyyn vastanneista parisuhteen laillistamista kannatti hiukan useampi kuin vastusti.

The Pew Forumin julkistaman tutkimuksen mukaan kansalaisten mielipiteet samaa sukupuolta olevien parisuhteiden laillistamisesta jakautuvat Yhdysvalloissa miltei tasan. 46 prosenttia kannattaa niitä ja 44 prosenttia vastustaa. Runsas vuosi sitten luvut olivat toisin päin; vastustajia oli 48 prosenttia syyskuussa 2010.

Uskonnollisista ryhmistä samaa sukupuolta olevien liittoja vastustavat tiukimmin valkoisiin evankelikaalisiin kirkkoihin kuuluvat, heistä 74 prosenttia on vastaan, samoin suurin osa mustien evankelikaalisten kirkkojen jäsenistä. Näiden ryhmien asenteet eivät ole myöskään muuttuneet edelliseen kyselyyn verrattuna.

Sen sijaan katolilaisten asenteet ovat runsaassa vuodessa muuttuneet aiempaa myönteisemmiksi, nyt laillistamista kannattaa 52 prosenttia ja vastustaa vain 37 prosenttia.  Vastustajien määrä on edelliseen kyselyyn verrattuna laskenut 5 prosenttiyksikköä.  Myös enemmistö valtavirtaan kuuluvista protestanteista kannattaa samaa sukupuolta olevien liittojen laillistamista.

The Pew Forumin julkaisema kysely tehtiin lokakuussa 2011.

Edellinen artikkeliTulkaa kaikki -liikkeelle lisäpaikkoja Helsingissä ja Espoossa
Seuraava artikkeliSLS:n johtaja: Kehitysyhteistyötä ei voi irrottaa kirkon sanomasta

Ei näytettäviä viestejä