USA:n evankelikaalit tukevat Trumpia

76 prosenttia Yhdysvaltain valkoisista työväenluokan evankelikaaleista aikoo äänestää Donald Trumpia presidentiksi, kertoo CNN-kanavan kysely, joka julkaistiin Trumpin ja Hillary Clintonin ensimmäisen vaaliväittelyn alla.

Useimmat valkoiset työväenluokkaan kuuluvat evankelikaalikristityt eivät usko Trumpin jakavan konservatiivisia arvojaan tai uskoaan, mutta tarttuvat tämän lupaukseen tehdä Amerikasta jälleen suuri. Mustat evankelikaalit sen sijaan torjuvat Trumpin laajasti.

Suurin osa valkoisista evankelikaaleista katsoo, että maan parhaat päivät ovat takana ja kristillisyys vähenee Amerikassa.

90 prosenttia kyselyn valkoisista evankelikaaleista oli sitä mieltä, että Yhdysvalloissa hyökätään kristillisiä arvoja vastaan. Tämän näkemyksen jakoi 73 prosenttia valtavirran protestanteista ja 61 prosenttia katolilaisista sekä 41 prosenttia niistä, jotka eivät ilmoittaneet mitään uskonnollista viiteryhmää.

Esimerkkinä arvojen alennustilasta vastauksissa mainittiin samaa sukupuolta olevien avioliitot.

Kyselyn perusteella työväenluokkaisiin evankelikaaleihin vetoaa se, että Trump vastustaa valtaeliittiä. He uskovat Trumpin lailla, että liittovaltion hallitus on syypää maan ongelmiin ja työssä käyvien ihmisten talousvaikeuksiin.

75 prosenttia valkoisista evankelikaaleista uskoi, että maahanmuutto muslimimaista lisää terroristihyökkäysten vaaraa Yhdysvalloissa. Tämä sataa muslimien maahanmuuttoa vastustavan Trumpin laariin.

Kysely tehtiin elo-syyskuussa ja siihen vastasi 1 614 henkilöä. Evankelikaalit ovat Yhdysvaltain suurin kristittyjen ryhmä.

Edellinen artikkeliPresidentti Tarja Halonen arkkihiippakunnan synodaalikokouksessa: Tehkää parannus!
Seuraava artikkeliKuopiossa juhlistetaan reformaation merkkivuotta kirkko-oopperalla – Aihe Johanneksen evankeliumista

Ei näytettäviä viestejä