Ulkomaanavulta apua Haitiin ja Indonesiaan

Kirkon Ulkomaanapu lähettää maanantaina kaksi hätäavun asiantuntijaa Haitiin siellä jo olevien suomalaisten avuksi. Ulkomaanapu on myös jättänyt 500 000 euron anomuksen Ulkoministeriölle hurrikaani Tomasin uhrien auttamiseksi. Indonesiaan apua lähetetään tulivuorenpurkauksen vuoksi.

Maanantaina Haitiin lähtevät vanhempi asiantuntija, kirkkoherra Teijo Peltola ja nuorempi asiantuntija, luonnontieteiden kandidaatti Risto Ihalainen tulevat arvioimaan avun tarvetta Leógânen alueella, missä hurrikaani Tomas on aiheuttanut pahoja tulvia.

Ulkomaanapu on jättänyt 500 000 euron anomuksen Ulkoministeriölle hurrikaani Tomasin uhrien avustamiseksi ja koleraepidemian leviämisen ehkäisemiseksi.

Kirkon Ulkomaanapu on myös myöntänyt 50 000 euroa Mt. Merapin tulivuorenpurkauksen uhrien auttamiseksi Indonesiassa.  Ulkomaanapu varautuu lähettämään asiantuntijoita heti, kun tarpeet tarkentuvat.

Mt. Merapi -tulivuori purkautui 26. lokakuuta ja siitä lähtien purkauksia on ollut päivittäin. Perjantaina 5. marraskuuta vuori purkautui voimakkaasti. Arvioiden mukaan 150 000 ihmistä on joutunut pakenemaan kodeistaan. 

Apu toimitetaan perille kirkkojen kansainvälisen avustusverkoston ACT-allianssin kautta. Indonesiassa avustetaan myös viimeviikkoisen tsunamin uhreja.

Kirkon Ulkomaanavun työtä voi tukea lahjoittamalla katastrofirahastoon Sampo Pankki 800018-223340

Edellinen artikkeliKristityt ja muslimit suunnittelevat yhteisiä ”kriisinhallintajoukkoja”
Seuraava artikkeliAutot uhkaavat hautausmaiden rauhaa pyhäinpäivänä

Ei näytettäviä viestejä