Ulkomaanapu auttaa Etelä-Sudanin konfliktin uhreja

KUA205

– Taajamien ympärille leiriytyneet pakolaiset tarvitsevat välittömästi ruoka-apua, kotitaloustarvikkeita, vesihuoltoa ja terveyspalveluja, kertoo humanitaarisen avun koordinaattori Sakari Koivula Etelä-Sudanista.

Loue Nuer- ja Murle-heimojen välillä on pitkään ollut kahakoita ja karjan ryöstelyä, mutta se on nyt muuttunut vakavammaksi. Uudenvuodenaattona 6 000-8 000 nuoren Lou Nuer -soturin joukko hyökkäsi syvälle Murle-heimon alueelle. Lou Nuerit sanoivat hyökkäyksen olleen vastaus murlejen aiemmin tekemille ryöstöretkille.

Hyökkäyksen edetessä lounuerit polttivat kaikki matkan varrelle osuneet kylät ja tappoivat miehiä, naisia ja lapsia. Kuolonuhreja arvioidaan olevan jopa tuhansia ja tämän hetkisen arvion mukaan ainakin 125 000 ihmistä on paennut kodeistaan ja kerääntynyt lähitaajamien ympärille.

– Yhtenä osatekijänä konfliktiin on ollut se, että murlet ovat kokeneet jääneensä kaikesta kehityksestä ulkopuolelle. Tämän epäkohdan poistamiseksi tarvitaan niin Etelä-Sudanin hallituksen kuin kansainvälisen yhteisönkin ponnistuksia alkaen tieverkoston kehittämisestä aina perinteisempään kehitysapuun, kuten terveydenhuoltoon, elinkeinojen monipuolistamiseen, puhtaaseen veteen ja koulutukseen, Koivula toteaa.

Kirkon Ulkomaanavulla on toimisto Etelä-Sudanin Jubassa. Työssä keskitytään vesi-, koulutus- ja ruokaturvasektoreiden tukemiseen sekä humanitaariseen apuun.

Kirkon Ulkomaanavun työtä voi tukea lahjoittamalla katastrofirahastoon tilinumero Nordea 157230-500504, viestiksi ”katastrofirahasto”.

Edellinen artikkeliKirkkojen edustajat vetoavat voimakkaasti maan alla olevan paperittoman puolesta
Seuraava artikkeliProfessori: Kirkon ja maallisen vallan yhteistyön juuret talonpoikaiskapinassa

Ei näytettäviä viestejä