Ukrainan kriisi huolettanut auttavissa puhelimissa

Ukrainan kriisi ja Venäjän toimet Krimillä ovat kuuluneet auttavissa puhelimissa. Palvelevan puhelimen Turun toiminnanjohtaja Päivi Mäntylä kertoo aiheen nousseen esille useissa puheluissa ja myös nettipalvelussa.

– Sotapelko ja turvattomuus ovat nousseet esiin vanhoilla ja osin nuoremmillakin myös palvelevassa netissä. Tietty sukupolvi muistaa vielä vanhempiensa ja sukunsa tarinoita, nyt menneet tarinat ovat aktivoituneet, Mäntylä sanoo.

Ukraina-uutisointi on Mäntylän mukaan johtanut myös siihen, että osa yhteydenottajista on alkanut puhua kokemuksista, joista on aiemmin vaiettu.

– Nykyisin puhuminen on helpompaa, aiemmin sodasta puhuminen oli jopa kiellettyä. Olemme käyneet keskusteluja muun muassa siitä kuinka realistisia huolet ovat ja paljonko ne nousevat menneisyydestä. Ihmiset reagoivat uutisiin varsinkin silloin, kun ne koskettavat edes välillisesti heitä itseään.

Nopeimmat yhteydenotot tulevat Mäntylän mukaan ihmisiltä, jotka eivät ota tapahtunutta henkilökohtaisesti. Ne joita sotamuistot tai -tarinat koskettavat suoraan reagoivat hitaammin.

– He soittavat ja kirjoittavat pienellä viiveellä.

Ukrainan tapahtumat ovat puhuttaneet myös Helsinki Mission vanhuksille tarkoitetussa Aamukorva-puhelimessa.

– Useammat soittajat ovat ottaneet asian puheeksi, sanoo Helsinki Mission viestintäpäällikkö Kristiina Backberg.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliHerännäisopistot yhteistyöhön
Seuraava artikkeliVaikuttaako sote-uudistus kirkon perheneuvontaan?

Ei näytettäviä viestejä