TV-vinkki: Toiseuden uhka

Tieteissarja 3 Body Problems sijoittuu 400 vuoden päähän tulevaisuuteen. Kuva: Netflix

Netflixin suursatsaus 3 Body Problem perustuu kiinalaisen Liu Cixinin romaaniin vuodelta 2007. Kyseessä on tieteistarina maapalloa ja ihmiskuntaa uhkaavasta ylivertaisen sivilisaation vierailusta – joka tosin tapahtuu vasta 400 vuoden kuluttua.

Vierailijat on naiivisti kutsuttu maapallolle. He ovat pienelle joukolle pelastajia ja aihe uskonnollisella kultille. Heitä puhutellaan Kaikkivaltiaaksi.

Mutta hyvä jumala on myös tuhoaja. Se puoli paljastuu kohti maata matkaavasta tosikosta joukosta. He eivät voi sietää valehtelua, eivät edes satujen, vertauskuvien tai uskonnollisen kielen muodossa.

3 Body Problem pohtii tieteen ja fysiikan teorioiden paikkansapitävyyttä. Sarjan alussa tieteen totuudet lakkaavat pitämästä paikkansa ja monet tieteentekijät päätyvät tekemään itsemurhan.

Sarjassa sivutaan epäsuorasti myös uskontoa ja Jumalaa. Mikä on Jumalan ja luomisen merkitys jos on olemassa toisenlainen olemisen tapa ja se uhkaa tätä meidän tapaamme?

Sarja on paikoin hidastempoinen ja mietteliäs, ja pakottaa katsojan keskittymään.

3 Body Problem katsottavissa Netflixissä.

***

Uuden tilaajan etu: Ensimmäinen kuukausi vain 1€!

Innostutko ajankohtaisista aiheista ja laadukkaasta merkityksellisestä sisällöstä? Jos et ole vielä Kotimaan digitilaaja, nyt on loistava hetki tutustua mediaan ja aloittaa tilaus. Saat ensimmäisen kuukauden erikoishintaan vain 1€, ja pääset syventymään kiinnostavaan sisältöömme välittömästi.

Erikoistarjous on voimassa vain rajoitetun ajan ja ainoastaan uusille asiakkaille.

Kuukauden tutustumisjakson jälkeen Kotimaan digitilaus jatkuu automaattisesti hintaan 9,90€/kk, voit perua tilauksen koska tahansa ennen seuraavan laskutuskauden alkua.

Ota kaikki irti Kotimaasta – napsauta tästä!

Edellinen artikkeliKolumni: Jeesus ei seiso ainoastaan uhrien tai romantisoitujen sorrettujen rinnalla
Seuraava artikkeliKatso tästä tulevat radiohartaudet sekä striimatut ja tv-jumalanpalvelukset

Ei näytettäviä viestejä