Tutkimuskeskus: Yhdysvalloissa ihmiset rukoilevat, vaikka elintaso on noussut

Yhdysvalloissa elintason nousu on vähentänyt rukoilun ja kirkossa käymisen määrää lievemmin kuin monessa Euroopan maassa, Kanadassa ja Australiassa. Asiasta kertoo tutkimuskeskus Pew Research Center.

Tutkimuskeskus vertaili tietoja 102 maasta ja osoitti, että Yhdysvallat sijoittuu selvästi keskiarvon yläpuolelle säännöllisten rukoilijoiden määrässä. Yhdysvaltalaisista 55 prosenttia kertoo rukoilevansa päivittäin, kun keskiarvo oli 49 prosenttia. Tutkimuksen mukaan eniten rukoillaan Afganistanissa ja Nigeriassa. Molemmissa maissa noin 95 prosenttia väestöstä ilmoittaa rukoilevansa päivittäin.

Suomi sijoittuu tilastossa hieman korkeammalle kuin monet länsieurooppalaiset maat. Tutkimuskeskuksen mukaan suomalaisista vähän alle 20 prosenttia rukoilee päivittäin.

Taannoin julkaistu tutkimus osoitti, että uskonnon merkitys vähenee, kun elintaso nousee. Kotimaa24:n uutisen aiheesta voi lukea täältä.

Tutkimuskeskus Pew huomauttaa, että päivittäin rukoilevien, jumalanpalveluksessa säännöllisesti käyvien ja johonkin uskontokuntaan sitoutuvien määrät vähenevät myös Yhdysvalloissa etenkin alle 40-vuotiaiden keskuudessa. Kehityksen takia uskontoaan harjoittavien määrän arvioidaan laskevan tulevina vuosina.

Kuva: Antti Berg

Lue myös:

Pääkirjoitus: Maallistuminen auttaa kansakuntaa vaurastumaan mutta ei yksin takaa hyvinvointia

Kansakunta vaurastuu uskonnon merkityksen vähentyessä, osoittaa tuore tutkimus

***


Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.


Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.

Edellinen artikkeliKannatuspuheenvuoro: He tukevat Niilo Pesosta Oulun piispaksi – katso kaikki nimet
Seuraava artikkeliPääkirjoitus: Julistustyöhön liittyvät henkilörekisterit antavat arveluttavan kuvan julistajasta

Ei näytettäviä viestejä