Turun tuomiokirkkoon tuodaan neljä akvaariota kaloineen – ”Kuin ikonit ortodoksisessa perinteessä”

Turun tuomiokirkossa avataan lauantaina 22.7. Iktys-näyttely, joka liittyy kaupungissa tänään torstaina alkavaan suurten purjelaivojen Tall Ships Races -tapahtumaan.

Tuomiokirkkoon tuodaan neljä akvaariota, joiden tarkoituksena on toimia ikkunoina samaan tapaan kuin ikonit ortodoksisessa perinteessä. Näyttelyn on ideoinut akvaarioharrastaja, tuomiokirkon kanttori Anu Åberg.

Yksi akvaario nostaa esiin kysymyksiä luonnon ja merien tilasta. Näyttelyn nimiakvaariossa näkyy kalasymboliikka. Kasteeseen liittyvä akvaario muistuttaa kauneudesta ja puhtaudesta. Neljänteen akvaarioon on kätketty aarteita.

Akvaariot sijoitetaan kirkon sivukappeleihin, joista niitä voi ihailla, mutta turvallisuussyistä niihin ei voi koskea.

Lapsille on kirkossa myös oma askartelupiste, jossa voi tehdä kalaverkkoon pahvisen, omalla nimellä varustetun kalan.

Akvaarionäyttelyn avaa kaikenikäisille suunnattu konsertti Kun valas hotkaisi Joonan lauantai-iltana 22.7. kello 22. Raamatun tarinan herättävät tuomiokirkossa eloon Markku Hietaharju, urut ja Tuomiokirkon nuorisokuoro Turku Cathedral Youth Choir, jota johtaa Anu Åberg. Kertojana toimii näyttelijä Valtteri Roiha. Uruilla esitettävän sadun on säveltänyt Veli Kujala ja tekstin on laatinut Kaija Pispa. Kyseessä on vuonna 2012 valmistuneen teoksen laajennettu ja kuorolle sovitettu versio, joka nyt saa kantaesityksensä.

Näyttely on avoinna kirkon aukioloaikoina konsertista alkaen aina elokuun alkuun eli 22.7.–1.8.2017. Sekä näyttelyyn että konserttiin on vapaa pääsy.

Kuva: Olli Seppälä

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliBilly Grahamin Suomen-vierailusta kulunut 30 vuotta – missiosta kertova nettisivu avautui
Seuraava artikkeliRauhan Tervehdys: Kohupappi Tölli irtisanoutui ja arvostelee vanhoillislestadiolaista liikettä

Ei näytettäviä viestejä