Tuotto ylitti tavoitteen – viime vuosi oli Kirkon eläkerahastolle erittäin hyvä

Vuosi 2016 oli Kirkon eläkerahastolle erittäin hyvä. Sen sijoitusten tuotto oli 7,9 prosenttia, mikä ylittää sijoitussuunnitelmassa asetetun kuuden prosentin tuottotavoitteen.

Alkuvuodesta 2016 tilanne näytti vielä synkältä, sillä sijoitustoiminnan tuotto oli pakkasella. Odotukset olivat kuitenkin toiveikkaat, sanoi kirkon sijoitusjohtaja Ira van Gilse van der Pals
Kotimaan haastattelussa viime toukokuussa.

Kirkon eläkerahaston tuotto oli erittäin hyvä verrattuna muihin eläketoimijoihin. Rahaston sijoitusten markkina-arvo oli vuoden 2016 päättyessä 1,4 miljardia euroa.

Eläkerahaston pitkän aikavälin nettotuotto (1991–2016) pysyi edelleen hyvänä, ollen vuoden lopussa 8,1 prosenttia. Osakesijoitukset tuottivat 10,2 prosenttia, korkosijoitusten tuotto oli 6,5 prosenttia ja muut sijoitukset tuottivat 6,5 prosenttia.

Eläkerahasto sijoittaa vastuullisesti

Kirkon eläkerahasto on sitoutunut vastuulliseen sijoittamiseen. Vuoden 2016 keskeisin vastuullisen sijoittamisen teema oli ilmastonmuutos. Eläkerahaston uusi ilmastonmuutosstrategia hyväksyttiin johtokunnassa 19. joulukuuta.

Uudessa ilmastonmuutosstrategiassa eläkerahaston tavoite on johdonmukaisesti vähentää sijoitustoimintansa hiilijalanjälkeä yli ajan. Eläkerahasto käyttää useita eri ilmastonmuutostyökaluja sijoitustensa hiilijalanjäljen vähentämiseksi.

Kirkon eläkerahasto vastaa kirkon henkilöstön eläkkeiden rahoituksesta ja eläkevarojen sijoittamisesta. Eläkkeet rahoitetaan työnantajilta ja työntekijöiltä perittävillä maksuilla.

Kuva: Olli Seppälä

Lue myös:

Eläketoimijoiden sijoitukset takkuavat – kirkkokin mukana

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliDokumentaristi Elina Hirvonen: ”Elokuvaa tehdessäni törmäsin kristityn Suomen puolustamiseen”
Seuraava artikkeliIrja Askola Radio Deissä: Piispojen välit voisivat olla läheisemmät

Ei näytettäviä viestejä