Toive suuresta rakkaudesta – Arkkipiispa, kenttäpiispa ja Mikkelin piispa paljastivat lempitangonsa tangokuninkaan konsertissa Keski-Porin kirkossa

Tunnelma Keski-Porin kirkossa oli lämmin. Kuvassa vasemmalta kenttäpiispa Pekka Asikainen, arkkipiispa Tapio Luoma, tangokuningas-kanttori Pasi Flodström, muusikko Rami Loukola ja Mikkelin piispa Mari Parkkinen. Kuva: Niilo Rantala

Helteisenä keskiviikkoiltanapäivänä tunnelma Keski-Porin kirkossa oli lämmin ja innostunut. Tangokuningas ja Harjavallan seurakunnan kanttori Pasi Flodström konsertoi muusikko Rami Loukolan säestyksellä ja esitti konserttinsa aluksi kolme toivetangoa. Yllättäviä toiveista teki sen, että toiveista vastasivat kolme paikalla ollutta piispaa, arkkipiispa Tapio Luoma, Mikkelin hiippakunnan piispa Mari Parkkinen sekä kenttäpiispa Pekka Asikainen. Tilaisuutta isännöi Keski-Porin seurakunnan kirkkoherra Heimo Hietanen.

Ensimmäinen tangotoivomus ja esittely kuultiin arkkipiispa Luomalta. Luoma paljasti lempitangonsa olevan Olavi Virran ja Harmony Sistersin suomeksi levyttämä Sinitaivas, joka on alkujaan saksalaisen tangosäveltäjä Josef Rixnerin käsialaa.

ARKKIPIISPA LUOMA muisteli aikaansa Seinäjoen kirkkoherrana ja kertoi seurakunnan tehneen tiivistä yhteistyötä Tangomarkkinoiden kanssa. Sinitaivasta Luoma kertoi ihailevansa erityisesti sen ”yllätyksellisen kauniin melodian” tähden.

– Myös sanat kuvaavat tangosanoituksille tyypilliseen tapaan kaipuuta. Myös sellaista kaipuuta, joka on helppo nähdä hyvin uskonnollisena, arkkipiispa pohti.

Tangokuningas Pasi Flodströmin esitettyä antaumuksella arkkipiispan toivomuksen pääsi ääneen kenttäpiispa Pekka Asikainen. Asikaisen toivekappale oli myös Olavi Virran tunnetuksi tekemä, mutta tällä kertaa italialaistaustainen iskelmä Hopeinen kuu. Asikainen kertoi häntä puhuttelevan laulussa erityisesti sen suuri ja vahva tunne – toive suuresta rakkaudesta.

VIIMEISENÄ KUULTIIN Mikkelin piispa Mari Parkkisen toivetango. Parkkinen kertoi kuulevansa lempitangossaan Satumaassa samanlaista syvää kaipausta kuin esimerkiksi Sylvian joululaulussa. Laulu kertoo hänelle siitä, että vaikka me emme voi konkreettisesti lentää satumaahan, voi sielumme lentää sinne aina, esimerkiksi musiikin välityksellä.

Parkkinen paljasti myös opiskelleensa nuorena musiikkiteatteria, ja tehneensä ryhmänsä kanssa Satumaasta dramatisoinnin.

– Senkin takia laulu on erityisellä tavalla lähellä sydäntäni. Sen siivin sielu saa lentää kohti satumaata, Parkkinen pohti lyyrisesti.

***

Uuden tilaajan etu: Ensimmäinen kuukausi vain 1€!

Innostutko ajankohtaisista aiheista ja laadukkaasta merkityksellisestä sisällöstä? Jos et ole vielä Kotimaan digitilaaja, nyt on loistava hetki tutustua mediaan ja aloittaa tilaus. Saat ensimmäisen kuukauden erikoishintaan vain 1€, ja pääset syventymään kiinnostavaan sisältöömme välittömästi.

Erikoistarjous on voimassa vain rajoitetun ajan ja ainoastaan uusille asiakkaille.

Kuukauden tutustumisjakson jälkeen Kotimaan digitilaus jatkuu automaattisesti hintaan 9,90€/kk, voit perua tilauksen koska tahansa ennen seuraavan laskutuskauden alkua.

Ota kaikki irti Kotimaasta – napsauta tästä!

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliJohanna Venhon kirja Mari Leppäsestä on onnistunut hengellinen kasvutarina
Seuraava artikkeliKirkko oli läsnä SuomiAreenassa – Turvallisuus nousi keskeisimmäksi keskustelunaiheeksi

Ei näytettäviä viestejä