Timo Junkkaala: Kirkolla auttajan avaimet hukassa

JunkkaalTimo205Timo Junkkaala pitää linjapuheen. Tapahtuman teemana on ”Hyviä uutisia tavallisille kristityille”. Junkkaala sanoo miettineensä, miksi uutiset niin usein ovat huonoja ja miksi niin monet ovat ahdistuneita.

Hengellisten syventymispäivien pääjuhlassa pidettävä Raamattuopiston toiminnanjohtajana puhe ei ole tänä vuonna otsikoitu linjapuheeksi, mutta Junkkaalan mukaan se sisältää linjapuheen suuntaisia kananottoja.

– Puhe ei vielä ole kirjoitettu, mutta ajattelin lähteä liikkeelle suomalaisessa yhteiskunnassa vallitsevasta pahoinvoinnista ja siitä, mikä olisi vastaus siihen.

– ”Politiikka ei anna vastausta siihen, miksi pitäisi nousta aamulla sängystä”, sanoi jo Kieslowski. Talous ei ratkaise ongelmia, ei demokratian hokeminen eikä rajoittamaton valinnanvapaus, joita nyt tarjotaan. Niistä ei ole riittävän hyväksi uutiseksi.

– Olen lukenut kesällä Dietrich Boenhofferin elämäkertaa ja se on herättänyt paljon ajatuksia, Junkkaala kertoo.

Boenhoffer pohti aikanaan Natsi-Saksassa kristityn suhdetta esivaltaan. Hän löysi avaimet ja rohkeuden Jumalan sanasta.

– Hätään vastaamisessa kirkolla on yhä käsissään ratkaisun avaimet. Usein ne tuntuvat kuitenkin olevan hukassa. Tämä liittyy Raamattuun. Jumalan Sana voisi tuoda avun, mutta sen pahempi kirkolle, jos se on aarteensa hukannut.

Timo Junkkaala korostaa Kotimaa24:lle, että edellä oleva pohdinta on pääjuhlan puheen taustan hahmottamista, ei välttämättä sen lopullinen sisältö.

Helsingin Johanneksenkirkossa lauantaina 24.8. pidettävässä Hengellisten syventymispäivien pääjuhlassa puhuvat Junkkaalan lisäksi myös europarlamentaarikko Hannu Takkula ja kenttäpiispa Pekka Särkiö.

Edellinen artikkeliHS: Poikien ympärileikkauksille ikäraja?
Seuraava artikkeliKansankirkon asema kaupungeissa uhattuna

Ei näytettäviä viestejä