Thaimaassa rukoillaan luolaan jääneiden pelastumista – ”Monet pitävät parhaana vaihtoehtona odottaa”

Thaimaassa huoli luolastoon jumiin jääneistä nuorista yhdistää kristittyjä, buddhalaisia ja muslimeja, kertoo Bangkokissa työskentelevä Suomen Lähetysseuran Mekongin alueen tiedottaja Ilkka Koivisto.

– Kaikki rukoilevat, kaikki toivovat poikien pelastumista, hän kommentoi Kotimaalle sähköpostitse.

Koiviston mukaan viime sunnuntaina Chiang Rain kaupungissa, lähellä poikien olinpaikkaa, yli 1 000 kristittyä kokoontui jalkapallostadionille rukoilemaan poikien puolesta. Koivisto kertoo nähneensä lisäksi Facebookissa videon, jossa ryhmä nuoria lauloi luolan suuaukon edustalla toivoa herättävää kristillistä laulua. Myös Koiviston omassa seurakunnassa on rukoiltu poikien pelastumisen puolesta.

Teini-ikäisten 11–16-vuotiaiden poikien jalkapallojoukkue ja heidän 25-vuotias valmentajansa jäi Pohjois-Thaimaassa sijaitsevaan Tham Luangin luolastoon jumiin juhannuspäivänä, kun sateet tukkivat ulospääsyn luolasta.

Ryhmä löydettiin tämän viikon maanantaina. Pelastustehtävä on kuitenkin osoittautunut vaikeaksi. Sukellusreitti ulos luolasta on vaarallinen jopa kokeneille sukeltajille. Viime yönä Thaimaan merivoimien entinen sukeltaja Saman Kunan kuoli kuljettaessaan pojille lisähappea.

Pelastuskuilun poraamista on pidetty mahdottomana. Sadekauden päättymistä saatettaisiin joutua odottamaan jopa marras-joulukuun vaihteeseen. Parhaillaan luolasta pumpataan pois vettä, jotta pojat voisivat kävellä ulos luolasta.

– Monet pitävät parhaana vaihtoehtona odottaa, että vettä saadaan pumpattua pois niin paljon, että pojat saadaan turvallisesti ulos, Ilkka Koivisto kertoo.

Poikien tilanne on herättänyt laajaa kansainvälistä huomiota, ja paikalla on runsaasti kansainvälistä mediaa myös Suomesta. Thaimaassa poikien tilanne on Ilkka Koiviston mukaan maan tärkein uutinen ja puheenaihe.

Toivoa herättää se, että pelastusoperaation johtajaa, Chiang Rain kuvernööriä Narongsak Osotthanakornia pidetään Thaimaassa Koiviston mukaan viisaana ja taitavana johtajana.

Kuva: Ilkka Koivisto. Bangkokilaisessa lounasravintolassa televisio välitti uutisia luolastoon jääneiden poikien pelastusoperaatiosta.

Edellinen artikkeliHerättäjäjuhlat alkavat tänään – ”Liikennejärjestelyt aiheuttaneet jonkin verran päänvaivaa”
Seuraava artikkeliNykyajan körtit Jaana ja Tapani Rantala: ”Kunpa olisi rohkeutta olla uuden puolella”

Ei näytettäviä viestejä