Terhi Kaira hiippakuntadekaaniksi Lapuan tuomiokapituliin

Lapuan hiippakunnan tuomiokapituli on valinnut hiippakuntadekaanin virkaan yksimielisesti pastori, teologian tohtori Terhi Kairan. Kaira toimii tällä hetkellä Kirkkohallituksen kansliapäällikön erityisavustajana ja Kirkon strategia 2026 -projektipäällikkönä.

– Virkaan oli viisi oivaa hakijaa, joista Terhi Kaira valikoitui. Hän on viime vuosien aikana osallistunut Kirkkohallituksessa useaan laaja-alaiseen kehittämisprojektiin. Näissä tehtävissä hän on luonut laajat ja monipuoliset yhteistyöverkostot. Hänellä on tuotavanaan tuomiokapituliin uudenlaista osaamista, piispa Simo Peura toteaa Lapuan tuomiokapitulin tiedotteessa.

Hiippakuntadekaani toimii tuomiokapitulin kollegion ja johtoryhmän jäsenenä sekä hiippakuntasihteerien esimiehenä. Hän vastaa hiippakunnallisen toiminnan suunnittelusta ja toteuttamisesta. Tehtävään kuuluu myös muun muassa seurakuntien esimiesten tukemista, seurakuntatyön kehittämistä ja kirkon yhteiskunnallisen vaikuttamisen edistämistä.

Terhi Kairan on määrä aloittaa virassa 1. lokakuuta 2020, jolloin nykyinen dekaani, rovasti Kai Jantunen jää eläkkeelle.

Kuva: Markku Pajunen

***


Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.


Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.

Edellinen artikkeliKardinaali George Pell vapaaksi – tuomio alaikäisten seksuaalisesta hyväksikäytöstä kumottiin
Seuraava artikkeliRiskiryhmiin kuuluvia tavoitellaan puhelimitse – Oulussa soitetaan 23 000:lle yli 70-vuotiaalle

Ei näytettäviä viestejä