Televisiosta tuttu kaksikko räätälöi Jouluradiolle Hoosiannan

Televisiosta tuttu kaksikko Jesse Kaikuranta ja Lenni-Kalle Taipale tekevät Jouluradion perinteisen Hoosianna-sovituksen tulevaksi jouluksi. Aiemmin vastaavan kunnian ovat saaneet Lauluyhtye Rajaton (2012) ja Kerkko Koskinen Kollektiivi (2013).

Adventtiklassikon sanoitus säilyy kaksikon käsittelyssä, mutta sävellys ja sovitus päivitetään ennakkoluulottomasti. Ensiesitys kuullaan perinteisesti Jouluradion avauksena ensimmäisen adventtisunnuntain ensisekunneilla.

Versiosta on suunnitteilla viimevuotiseen tapaan myös musiikkivideo. Susanna Kuparisen Kerkko Koskinen Kollektiivin Hoosianna-video on kerännyt verkossa 54 000 katselukertaa.

– Meillä oli alusta alkaen yhteinen sävel kundien kanssa, joten oli helppo kompata ajatusta yhteistyöstä. Annamme heille taiteellisen vapauden ja jäämme mielenkiinnolla odottamaan millaisen version kuuntelijamme saavat iloittavakseen, toteaa Jouluradion tuottaja Jan Ahonen.

Hoosiannan versioiminen liittyy tiivisti Jesse Kaikuranta & Lenni-Kalle Taipale – jo joulunrauha saavu, jää – konserttikiertueeseen, joka kiertää 12 kaupunkia kirkoissa ja konserttisaleissa.

Jouluradiolle on tulossa myös uusia verkkokanavia. Vironkielinen Jõuluraadio ja klassisen musiikin erikoiskanava.

– Maassamme työskentelee arviolta 100 000 virolaista ja verkkokanava kuuluu yhtälailla Suomenlahden toisella puolen. Klassisen musiikin kanavaa taas on vastaus kuuntelijoiden toiveisiin, toteaa Toivontuottajien toimituspäällikkö Riitta Kalliorinne.

Jouluradion kuuntelijamäärä oli vuonna 2013 Kansallisen Radiotutkimuksen mukaan 423 000 kuuntelijaa viikossa.   

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeli”Kaikki taide on kristillistä”
Seuraava artikkeliIS: Jalovaaran epäillään hankkineen miljoonan väärin perustein

Ei näytettäviä viestejä