Tekstaritupu rohkaisee koululaisia hakemaan apua

Tänä vuonna kymmenen vuotta täyttävä auttamispalvelu Tekstaritupu vastaa 3–6 -luokkalaisten kysymyksiin. Kymmenissä kaupungeissa toimivaan tekstiviestipalveluun tulee alakouluikäisiltä eniten kiusaamiseen ja yksinäisyyteen liittyviä kysymyksiä. Myös seksuaalisuus ja kasvaminen mietityttävät koululaisia. Vuosittain Tupun kautta syntyy noin 7000 kontaktia.

– Huolten ahdistaessa tekstarin lähettäminen tukipuhelimeen eli Tupulle on monelle se ensimmäinen askel vaikeuksista puhumiseen. Meidän päivystäjät myös rohkaisevat tarpeen niin vaatiessa lapsia ja nuoria hakemaan apua huoliinsa esimerkiksi kouluterveydenhoitajalta. Murheistaan voi niin ikään keskustella seurakunnan nuorisotyönohjaajien kanssa, Espoon tekstaritupukoordinaattori, Espoonlahden seurakunnan nuorisodiakoni Hanne Malkki kertoo.

Tekstaritupu sai alkunsa 2004 Helsingin seurakuntien erityisnuorisotyöstä. Sittemmin se on laajentunut 50 paikkakunnalle. Palvelussa kysymyksiin vastaavat nuorisotyön ammattilaiset. He ovat vaitiolovelvollisia ja toimivat ammattikuntaansa sitovien lakien ja pykälien mukaisesti.

Espoossa toivotaan, että kohderyhmään kuuluvat kouluikäiset tietäisivät paremmin mahdollisuudestaan hakea Tekstaritupulta ongelmiinsa apua. Palvelu onkin saanut tänä vuonna kampanjointiinsa varoja Espoon seurakuntien Korsi-projektilta. Sen hankkeilla pyritään ehkäisemään espoolaisten nuorten ja vanhusten syrjäytymistä.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliVesi kiusaa Temppeliaukion kirkon kattoa
Seuraava artikkeliHeinäluoma: Vanhemmat hukassa kasvattajina kristinuskon merkityksen vähennyttyä

Ei näytettäviä viestejä