Tässä on oikea Sorvan kylän pastori!


UotilaTimo pyörii Putous-sarja, jonka kulttihahmoksi on noussut Aku Hirviniemen näyttelemä Nokian Sorvan kylän pastori Usko Eevertti Luttinen. Kotimaa24 tavoitti Nokialta oikean Sorvan kylän pastorin Timo Uotilan. Uotilan mukaan papeista saa tehdä viihdettä, totta kai.

Sorvan kylän pastorin titteli ei ole Uotilalle kuitenkaan kovin vahva, sillä Nokia seurakunnassa ei ole varsinaista aluetyötä tai pappien aluejako. Jonkinlaista alueellisuutta on kuitenkin hahmoteltu, ja juuri Uotilan vastuu ulottuu Tottijärven alueeseen, jonka osa myös Sorva on.

Uotila kertoo katsoneensa yhden Putouksen jakson. Siinä Usko Luttinen maisteli ehtoollisviinejä ja liikuttiin aika lailla kristinuskon kaikkein pyhimmän alueella. Mitä mietti Uotila?

– Kohdistuuko se ehtoolliseen vai meihin pappeihin, siinä on kyselyn paikka. Enemmän koin sen olevan pappeihin kohdistuvaa, silloin siinä ei ole mitään. Kyllähän meistä saa tehdä pilkkaa siinä missä muistakin.

– Samalta Luttinen näytti kuin kesäteatterin papit ovat näyttäneet iät ja ajat. Aika tuttuja kliseitä. Välillä mietin, että kyllä täytyy rippikouluiltaohjelmien sketsien kanssa vähintään samaan päästä kuin nuo ammattilaiset, Uotila heittää.

Putous_Luttinen205jpg

– Ei me olla kauhean hyviä paheksumaan.

Nokian seurakunnan taloustilanne on haasteellinen, lomautuksistakin on keskusteltu. Uotila kertoo lukeneensa paikallislehdessä julkaistun tekstiviestin, jossa luki, että ”älkää nyt sitten Luttista ainakaan lomauttako”.

Mikä Putouksen hahmoista upposi Uotilaan parhaiten?

– Jani-Petteri (Iina Kuustosen näyttelemä) oli oikein mainio pikkupoika siinä. Hänen kohdallaan huomasin välillä oikeasti oikein hymyileväni.

(Alimmainen kuva Putouksen Usko Luttisesta MTV3/Putous lauantaisin 19.30)

Lue myös: Saarnamies Nokialta – Onko papista sketsihahmoksi?

Edellinen artikkeliNiklas Herlin: Vihkioikeus pois kirkolta
Seuraava artikkeliEspoossa alkavat englanninkieliset jumalanpalvelukset

Ei näytettäviä viestejä