”Tarkoitushakuista vahingoittamista” – Patmos puolustautuu Harhaanjohtajat-kirjan syytöksiä vastaan

Patmos Lähetyssäätiön hallituksen tiedotteen mukaan Harhaanjohtajat-kirjan syytöksissä säätiön mennyt ja nykyinen toiminta sekoitetaan tarkoitushakuisesti.

Patmos Lähetyssäätiön hallitus ei kiistä kaikkia kirjan tietoja. Se kuitenkin painottaa, että kirjassa ja julkisuudessa kerrotut Patmos ry:tä koskevat asiat ovat tapahtuneet kolme vuosikymmentä sitten ja että niiden esiintuomisella halutaan tarkoitushakuisesti vahingoittaa Lähetyssäätiön nykyistä toimintaa.

Terho Miettisen ja Raija Pellin
Harhaanjohtajat keskittyy karismaattisiin hengellisten liikkeiden johtajiin, joista yksi esimerkki on Patmoksen Leo Meller.

Patmoksen hallituksen tiedotteessa Helsingin raastuvanoikeuden määräämänä selvitysmiehenä vuosina 1986–988 toiminut asianajaja, varatuomari Tuomo Kunnas sanoo, että Harhaanjohtajien kirjoittajat käyttävät raastuvanoikeudessa ja hovioikeudessa kolme vuosikymmentä sitten vireillä ollutta oikeudenkäyntiä loukkaamistarkoituksessa Leo Melleriä vastaan.

”Kirjoittajat antavat väärän todistuksen lähimmäisistään väittäessään Mellerin kavaltaneen Patmoksen nykyisen toiminnanjohtaja Pirkko Säilän (silloinen Huuhtanen) kanssa Israel-juhlassa kerätyn kolehdin, lähes 44.000 markkaa, nykyrahassa yli 21.000 euroa. Tieto on perätön. Helsingin raastuvanoikeus hylkäsi syytteet kokonaan”, Kunnas toteaa lausunnossaan.

Kunnas kuitenkin muistuttaa, että Helsingin hovioikeus langetti 29 vuotta sitten [3.5.1988] Mellerille ehdollisen vankeusrangaistuksen sekä sakkorangaistuksen eräistä Patmos ry:n taloudenpitoon ja rekisterimerkintöihin liittyvistä rikkomuksista.

”Kirjoittajat halventavat loukkaamistarkoituksessa Melleriä tuomalla perusteettomasti julki nuo vuosikymmeniä vanhat teot”, Kunnas sanoo.

Patmos Lähetyssäätiön lisäksi ainakin Suomen Helluntaikirkko on reagoinut julkisuudessa Harhaanjohtajat-kirjaan ja sen esille nostamaan hengellisyyteen.

Kuva: Olli Seppälä

Lue myös:

Patrick Tiainen ilmoittaa vetäytyvänsä kirkkonsa johdosta toistaiseksi – ”En epäile omaa kutsumustani”

Tietokirja: Karismaattisissa yhteisöissä samat manipulaation keinot kuin yrityksissä ja politiikassa

Ilmoita asiavirheestä

Edellinen artikkeliKun sanat eivät ole äidinkieli, tarvitaan sanaton messu
Seuraava artikkeliSuntiot eivät häviä, mutta ammattitutkinnon nimi muuttuu

Ei näytettäviä viestejä