Täpärä äänestys ratkaisi – Kirkkohallituksen toiminnallisen osaston johtoon Petri Määttä

Teologian maisteri Petri Määttä (s. 1970) on valittu Kirkkohallituksen toiminnallisen osaston johtajana toimivan kirkkoneuvoksen virkaan. Kirkkohallitus päätti asiasta kaksipäiväisen täysistuntonsa toisena päivänä keskiviikkona. Asiasta kertoo Kirkon viestintä tiedotteessaan.

Päätös syntyi äänestyksen jälkeen. Ääniä annettiin yhteensä 12. Teologian maisteri Petri Määttä sai seitsemän ääntä, teologian tohtori Aulikki Mäkinen viisi ääntä.

Virkaan valituksi tullut Petri Määttä on toiminut vuodesta 2015 lähtien Lahden seurakuntayhtymässä diakonian ja sairaalasielunhoidon johtajana. Aiemmin hän on toiminut Lahden seurakuntayhtymän kappalaisen ja seurakuntapastorin viroissa sekä kasvatuksen johtajan sijaisena. Hänellä on kokemusta myös kansainvälisistä sotilaspastorin tehtävistä.

Kirkkohallituksessa Määttä on työskennellyt projektisihteerinä. Lisäksi hän on toiminut Lahden seurakuntayhtymässä hallintorakenneprosessin vastuuhenkilönä.

Toiminnallisen osaston johtajana toimivan kirkkoneuvoksen virka tuli avoimeksi, kun viran edellinen haltija Pekka Huokuna tuli valituksi Kirkkohallituksen kansliapäällikön virkaan. Huokuna aloitti virassaan viime tammikuussa.

Vuoden alusta virkaa toimittavana kirkkoneuvoksena on toiminut Aulikki Mäkinen, joka jatkaa tehtävässä kesäkuun loppuun asti. Petri Määttä aloittaa uudessa virassaan heinäkuussa tai sopimuksen mukaan.

Yhdeksän hakijaa, kolme haastateltiin

Kirkkohallituksen toiminnallisen osaston johtajan virkaan tuli määräaikaan mennessä yhdeksän hakemusta. Hakijoista kolme kutsuttiin haastatteluun. Kaikki haastatellut lähetettiin myös soveltuvuusarviointiin. Haastatteluryhmään kuuluivat kansliapäällikkö Pekka Huokuna (pj.), täysistunnon jäsen Pirjo Sariola, kirkkoneuvos Kimmo Kääriäinen Kirkkohallituksen johtoryhmästä ja henkilöstöpäällikkö Sari Kiili.

Tiedotteen mukaan hakijoiden vertailussa ja valintaesitystä tehtäessä on huomioitu ”kaikki viran menestyksellisen hoitamisen kannalta tärkeät ansiot”.

”Ansiovertailussa otettiin koulutuksen ja työkokemuksen lisäksi huomioon hakijoiden ominaisuudet, tiedot ja taidot, jotka ovat eduksi viran menestyksellisessä hoitamisessa. Toiminnallisen osaston johtajan viran hoidossa tärkeiksi kriteereiksi katsottiin johtamisote sekä vuorovaikutukseen, yhteistoimintaan ja verkostoitumiseen liittyvät kyvyt ja valmiudet. Erityisesti painotettiin johtamiskokemusta organisaatiomuutostilanteissa”, tiedotteessa kerrotaan.

Kirkkohallituksen toiminnallinen osasto kehittää ja tukee seurakuntien työtä ja vaikuttaa päätöksentekoon yhteiskunnassa. Se myös edistää yhteistyötä kirkon eri toimijoiden välillä ja muissa verkostoissa. Kirkkoneuvoksen tehtävänä on johtaa ja kehittää toiminnallisen osaston toimintaa, vastata osaston työn kokonaisuudesta ja toimia osaston henkilöstön esimiehenä.

Kuva: Olli Seppälä

Lue myös:

Pastori Petri Määttää esitetään toiminnallista osastoa uudistavan kirkkoneuvoksen virkaan

Kirkkohallitus avasi kirkkoneuvoksen viran – tehtävänä toiminnallisen osaston uudistaminen

***


Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.


Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.

Edellinen artikkeliKolumni: Kannustan nuorempia pappisnaisia etenemään urallaan, sillä muutos ei tapahdu vahingossa
Seuraava artikkeliKirkolliskokouksen paikat menevät uusiksi hiippakuntarajojen mukana – katso voittajat ja häviäjät

Ei näytettäviä viestejä