Tänään perustetaan uusi Teologiliitto

(Täydennetty 3.6. klo 9.20) Tänään perjantaina Helsingissä perustetaan uusi teologian alan ammattiliitto. Se havittelee jäsenikseen muissa kuin perinteisissä papin ja uskonnonopettajan ammateissa toimivia teologeja.

Uusi Teologiliitto on Kirkon akateemiset AKI ry:n projekti. AKI-liittoja ovat Suomen kirkon pappisliitto ja Suomen Kanttori-urkuriliitto. Teologiliitosta on tulossa AKIn kolmas jäsenliitto.

Uuden liiton perustaminen pohjaa AKIn tekemään kyselyyn ja siellä esiin tulleeseen tarpeeseen. AKIssa arvioidaan, että työmarkkinoilla on yli 2 000 teologian alalta valmistunutta, jotka työskentelevät muissa kuin perinteisissä teologiammateissa. Teologeja on töissä julkishallinnossa, järjestöissä ja yrityksissä.

– Monella teologikoulutuksen saaneella on vahva teologi-identiteetti, vaikka hän työskentelisi muulla kuin kirkon tai koulun palveluksessa. Uusi liitto haluaa palvella tätä yhä laajenevaa joukkoa teologisista tiedekunnista valmistuvia, sanoo AKI-liittojen projektisihteeri Laura Leipakkaa. Teologian maisterina hän aikoo myös itse liittyä uuden järjestön jäseneksi.

Tavoitteena on saada Teologiliittoon alkuvaiheessa parisataa jäsentä.

*

Täydennetty: Liiton nimeksi tuli Suomen teologiliitto ry. Sen puheenjohtajaksi valittiin Leena Pihlajamäki.

”Työmarkkinoilla on tarve teologiselle osaamiselle, joka on monipuolista ja laaja-alaista. Teologien vahvuus työmarkkinoilla on syvällinen ihmistuntemus sekä monipuolinen ja -tieteellinen lähestymistapa asioihin. Myöskään uskonnon rooli yhteiskunnassamme ei ole kadonnut mihinkään, päinvastoin sen tuntemisen ja vaikuttavuuden tiedostamisen tärkeys on kasvanut. Haluamme kiinnittää teologien edustavuuteen huomiota myös ammattiliittotasolla ja tuoda teologien laaja-alaisen osaamisen yhteiskunnalliseen keskusteluun mukaan”, toteaa Pihlajamäki AKI-liittojen tiedotteessa.

Kuva: Olli Seppälä

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliKipa irtisanoo seitsemän työntekijää, sijoittaa kahdeksan uusiin tehtäviin
Seuraava artikkeliHelsingin hiippakunnan tuomiokapitulin päätöksiä

Ei näytettäviä viestejä