Tampereen perussuomalaiset seurakuntavaaleissa ”viherhumppaa” ja ”homotusta” vastaan

Tampereen perussuomalaiset ovat tehneet seurakuntavaaliohjelman, joka on ehtinyt herättää jo huomiota Hämeen medioissa ja sosiaalisessa mediassa.

”Kulujen karsimiseksi viherhumppa, mukutus ja homotus on lopetettu kirkolle kuulumattomina rönsyinä”, Tampereen Perussuomalaisten seurakuntavaaliohjelmassa (sivulla linkki ohjelmaan) mainitaan kirkon tulevaisuuden tavoitteina. Tällaisia tavoitteita ei ole ennen seurakuntavaaleissa ajettu, joten Kotimaa24 kysyi, mitä termit tarkoittavat.

Tampereella ehdolla oleva tietotekniikkayrittäjä Seikku Kaita on ollut keskeisesti mukana vaaliohjelman teossa. Näin hän selittää termit:

Viherhumppa

– Se on Tampereen seudulla yleistynyt käsitys, joka on lähtenyt homekoulupuolelta liikkeelle. Vihreyden varjolla on ajettu läpi asioita, jotka eivät ole olleet kenenkään hyödyksi. Eli kun esimerkiksi ilmastointi ajataan koulussa alas, siitä tulee homekoulu. Mitä kirkolla on tekemistä sen kanssa, että ajetaan vihreiden ohjelmaa, onko se kirkon päätehtävä?

Mukutus

– Sanasta on ollut kahta varianttia, mokutus ja mukutus, kyseessä on monikulttuurisuuden ideologinen ajaminen. Meillä pitäisi olla luterilainen kulttuuri eikä multikulttuuri. Kirkko on toki joka tapauksessa multikulttuurinen, mutta varsinaisen ideologian ajamiseen ei kannata haaskata kirkon rahoja. Kirkon tehtävä ei ole ajaa poliittisia ideologioita kuten multikultturismia.

Homotus

– Homotus sana viittaa tuputus-sanaan. Ajetaan asiaa, joka menee yli järjellisen rajan. Minkä takia kirkolla olisi tehtävä ajaa minkään erityisryhmän oikeuksia, paitsi luterilaisen ja ekumenian asiaa?

Kaita katsoo seurakuntavaaleihin liittyvässä nettikirjoituksessaan, että vaaleissa oleva Tulkaa kaikki -liike olisi yhden asian liike, joka on ”yrittänyt hivuttaa hajottavia voimia omilta listoiltaan jo kaksissa edellisissäkin vaaleissa”. Kaita kertoo viittaavansa tällä yhdellä asialla ”homotukseen”.

Hän sanoo, ettei Perussuomalaisilla ole valtakunnallista seurakuntavaaliohjelmaa, joten he ovat tehneet Tampereelle omansa. Hänen oma vaalisloganinsa kuuluu ”Perustatko sinä talosi kalliolle vai sateenkaarelle?” ja hänen tekemässään vaalitunnuksessa on Perussuomalaisten logo ja siniristilippu.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliWihurien säätiöltä tukea myös kirkollisille hankkeille
Seuraava artikkeliParisuhteen kymmenen käskyä videomuotoon

Ei näytettäviä viestejä