Tampereen Eteläisen seurakunnan kirkkoherranvaali meni tasan – Tuomiokapituli valitsee kirkkoherran

Vastoin odotuksia Tampereen Eteläisen seurakunnan kirkkoherranvaali ei ratkennut torstaina 23.3. Seurakuntaneuvosto äänesti kahdesta ehdokkaasta, ja äänet menivät tasan 8–8. Niinpä kirkkoherran valinta siirtyy Tampereen hiippakunnan tuomiokapitulin vastuulle.

Heitetäänkö tuomiokapitulissa siis arpaa ehdokkaista?

– Ei heitetä arpaa, naurahtaa tuomiokapitulin notaari Hannu Laukkonen.

Laukkosen mukaan tuomiokapitulissa katsotaan, mitä kriteereitä seurakunta on kirkkoherralle asettanut ja ehdokkaita peilataan niitä vasten. Pappisasessori valmistelee asiasta esityksen. Tavoitteena on, että päätös tehdään tuomiokapitulin 12.4. istunnossa.

Tuomiokapitulin päätökset vastaavissa tilanteissa kappalaisenvaaleissa ovat olleet Laukkosen mukaan yksimielisiä. Jos esitykseen tulee vastaesitys, sitten äänestetään.

Ehdolla virkaan ovat Tampereen Eteläisen seurakunnan johtava kappalainen Kaija Karvala, ja Tampereen Eteläisen seurakunnan vt. kirkkoherra Ari Rantavaara.

Kaija Karvala, 49, on toiminut pastorin tehtävissä vuodesta 2001. Tampereen seurakunnissa hän on työskennellyt vuodesta 2006 lähtien. Tampereen Eteläisen seurakunnan kappalaisen virassa hän on ollut vuodesta 2014 alkaen. Hän on koulutukseltaan teologian maisteri.

Ari Rantavaara, 61, on työskennellyt Tampereen seurakuntien palveluksessa vuodesta 1991 lähtien. Messukylän seurakunnan johtavana kappalaisena hän aloitti vuonna 2014. Tampereen Eteläisen seurakunnan kirkkoherran virkaa hän on hoitanut sijaisena ja virkaa tekevänä kirkkoherrana viime vuoden kesäkuusta lähtien. Rantavaara on teologian maisteri.

* * *

Haluatko tutustua Kotimaa-lehteen?

Tilaa Kotimaan näytelehti ilmaiseksi täältä. Lähetämme PDF-lehden sähköpostiisi. Näytelehden tilaaminen ei edellytä jatkotilausta. Näytetilauksen voi tehdä vain kerran.

Antoisia lukuhetkiä!

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliSunnuntain evankeliumi: Joku, joka yllättäen ymmärtää ja ottaa vastaan vaikeassa tilanteessa, on Jumalan ihme
Seuraava artikkeli”Ihminen saa olla salaisuus, siinä on jotain pyhää” – kehitys­vammais­työn pappi Elina Jokipaltio täyttää 50 vuotta

Ei näytettäviä viestejä