Tällä viikolla sattuvasti sanovat toimittajat Ulla Järvi ja Jussi Niemeläinen sekä maanviljelijä Simo Eemil Ralli

Kuva: Gun Damén

”Ajoittain uutismedia kurkistaa myös poliisin viestintää syvemmälle. Helsingin Sanomien äskettäisessä jutussa kriminologi Matti Näsi katsoo nuorten rikostilastoja poliisia pidemmällä, liki 30 vuoden perspektiivillä. Hän toteaa nuorisorikollisuuden todellisuudessa vähentyneen tuntuvasti. ’Kännykän räpellys pitää nuoret poissa pahanteosta’, kuvaa Näsi tapakulttuurin muutosta. Rikostilastoja tuottaa vain pari prosenttia nuorista.”

Tiedetoimittaja Ulla Järvi Ylen kolumnissa 22.2.2024

”Navalnyin keskeinen oivallus oli ymmärtää korruptio elimellisenä osana Putinin järjestelmää. Keskittymällä siihen hän nousi opposition johtajaksi, opetti pari sukupolvea mobilisoitumaan ja istutti monien mieleen ajatuksen vaihtoehdon mahdollisuudesta. Karisma ja kyky puhutella ihmisiä, erityisesti huumorin avulla, auttoivat tässä, mutta aseman sinetöi lopulta rohkeus. Pelolla ei voi hallita, jos kohde on peloton.”

Pääkirjoitustoimittaja Jussi Niemeläinen Helsingin Sanomien kolumnissa 22.2.2024

”Minusta hyvinvointiyhteiskunta on sellainen, joka antaa kaikille kansalaisilleen samanlaiset mahdollisuudet menestyä tai olla menestymättä. Kaikista huono-osaisimmat tietysti hoidetaan, terveyspalveluja ja vanhuudenpäiviä unohtamatta. Mutta että joka asiaan huudetaan yhteiskunnan apua, on se vain yksinkertaisesti älytöntä. Meistä on tullut saamattomia kakaroita, jotka eivät osaa järkeillä tai tehdä mitään itse.”

Teuvalainen maanviljelijä ja Elonkorjuu-yhtyeen kitaristi Simo Eemil Ralli Maaseudun Tulevaisuuden Kantri-liitteessä, helmikuu 2024

Edellinen artikkeliTV-vinkki: Beck-saagan 50. elokuvassa ankarat raamatulliset kasvatusmenetelmät johtavat rikokseen
Seuraava artikkeliKatso tästä tulevat hartaudet ja jumalanpalvelukset radiossa, tv:ssä ja striimattuina

Ei näytettäviä viestejä