Tällä viikolla sattuvasti sanovat tekoälystä, kirkkoherranvaalista ja jalkapallosta Mikko Hyppönen, Elsi Salovaara ja Mihály Szerovay

Kuva: Gun Damén.

”Nytkin parhaillaan ihmiset rakentavat tekoälyjärjestelmiä, joiden rakentajat eivät edes tiedä, miten se toimii. Se on samaan aikaan pelottavaa ja jännittävää. Joku voisi sanoa, että ihmiselle on evoluutiovirhe luoda ylivertainen olio samaan biosfääriin.”

Tietoturvayhtiö WithSecuren tutkimusjohtaja Mikko Hyppönen Ilta-Sanomien haastattelussa 30.5.

”Tosiasia kuitenkin on, että kirkollisessa mittakaavassa viidesosan saaminen äänestyspaikoille on hyvä saavutus. Vertailun vuoksi voidaan todeta, että edellisissä seurakuntavaaleissa toissa syksynä haukiputaalaisista äänesti hieman alle 12 prosenttia.”

Rauhan Tervehdyksen päätoimittaja Elsi Salovaara Haukiputaan kirkkoherran vaalista pääkirjoituksessaan 30.5.

”Monella pelaajalla on ainakin tiettyjä ei-uskonnollisia rutiineja, joilla peleihin valmistaudutaan. Olen itse pelannut Suomessa, Unkarissa ja vähän Espanjassakin ja kokemus on, että aika vähän pukukopeissa puhutaan uskonnosta. Mutta monet pelaajat tekevät kyllä ristinmerkin kentälle tullessaan.”

Jalkapallosta väitöskirjan tehnyt unkarilainen Jyväskylän yliopiston ja Suomen Palloliiton työelämäprofessori Mihály Szerovay Henki & Elämä -lehden haastattelussa 29.5.

***

Uuden tilaajan etu: Ensimmäinen kuukausi vain 1€!

Innostutko ajankohtaisista aiheista ja laadukkaasta merkityksellisestä sisällöstä? Jos et ole vielä Kotimaan digitilaaja, nyt on loistava hetki tutustua mediaan ja aloittaa tilaus. Saat ensimmäisen kuukauden erikoishintaan vain 1€, ja pääset syventymään kiinnostavaan sisältöömme välittömästi.

Erikoistarjous on voimassa vain rajoitetun ajan ja ainoastaan uusille asiakkaille.

Kuukauden tutustumisjakson jälkeen Kotimaan digitilaus jatkuu automaattisesti hintaan 9,90€/kk, voit perua tilauksen koska tahansa ennen seuraavan laskutuskauden alkua.

Ota kaikki irti Kotimaasta – napsauta tästä!

Edellinen artikkeliTV-vinkki: Nunna poliisin apurina
Seuraava artikkeliUutuuskirja kertoo Kiinaa hallitsevan puolueen valtataisteluiden murheellisen historian

Ei näytettäviä viestejä