Tällä viikolla sanovat runoilija Heli Laaksonen, filosofi Simo Kyllönen ja ex-opettaja Minna Rytisalo

”Minusta on kummallinen ajatus, ettei meidän tarvitsisi pienenä kansana tehdä mitään siksi, että maailmassa on paljon enemmän luontoa kuluttavia maita. Eihän kukaan mene pihatalkoisiinkaan suoraan juomaan limua. Jokaisen työpanos ratkaisee.”

Runoilija ja luonto-opas Heli Laaksonen Voi hyvin -lehden 7/23 haastattelussa

”Tilannetta voi verrata verotukseen. Valtion verokertymän kannalta ei ole suurta väliä, maksaako yksittäinen kansalainen verojaan. Ongelma syntyy vasta, jos moni jättää verot maksamatta.”

Filosofi Simo Kyllönen Suomen Kuvalehdessä 4.8. siitä vaikuttaako yksittäisen ihmisen lentopäätös lentopäästöihin

”Antaisin nuorille aikaa etsiä itseään. Virheitäkin pitäisi saada tehdä ilman, että niistä koituu kohtalokkaita seurauksia. Ei kaiken pidä olla kilpailua, etuilua ja kiirettä putkessa, jonka loppu häämöttää jossain eläkkeellä.”

Yli kaksikymmentä vuotta äidinkieltä opettanut ja opettajan työstä irtisanoutunut kirjailija Minna Rytisalo Ylen haastattelussa 10.8. koulujen tilanteesta

* * *

Haluatko tutustua Kotimaa-lehteen?

Tilaa Kotimaan näytelehti ilmaiseksi täältä. Lähetämme PDF-lehden sähköpostiisi. Näytelehden tilaaminen ei edellytä jatkotilausta. Näytetilauksen voi tehdä vain kerran.

Antoisia lukuhetkiä!

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliPääkirjoitus: Ihmiskunnan nykyistä valtavirtaa ei ole oikeus, vaan oikeudettomuus
Seuraava artikkeliTasan 700 vuotta sitten sovittu Pähkinäsaaren rauha hahmotti lännen ja idän kirkon valtapiirejä pohjolassa – Mutta mitä se rauha merkitsisi tänään?

Ei näytettäviä viestejä