Tähän kaupunkiin Kirkon Nuorisopäivät haluttaisiin kotiuttaa

KirkonNuorisopivt

Kirkkoneuvoston esityslistasta selviää, että Tampereen seurakunnassa on myönteistä ilmaa Nuorisopäivien jatkojärjestelyillekin. Kasvatustyön johtokunta esimerkiksi katsoo, että päivien järjestämisestä on mahdollista neuvotella myös vuoden 2014 jälkeen ja päättää siinä vaiheessa, kun vuoden 2012 tapahtuman arviointiraportit ovat nähtävillä. Nuorisotyönjohtaja on painottanut mahdollisen jatkon kannalta sitä, että järjestäjiä olisi oltava useampia ja tapahtuman kustannuksista ei pitäisi aiheutua Tampereen seurakunnille nykyistä enempää rasitetta.

– Nuorten Keskuksen toive on, että Kirkon Nuorisopäville löytyy vakituinen tapahtumapaikkakunta. Mikäli Nuorisopäivät toteutuu Tampereella vuonna 2014, pääsemme kokeilemaan ajatuksen toimivuutta, toteaa Tarja Liljendahl. Tavoitteena on järjestää Kirkon Nuorisopäivät jatkossa vuosittain, vahvistaa Kotimaa24:lle Nuorten Keskuksen nuorisosihteeri Tarja Liljendahl.

Tänä vuonna toukokuussa 4.-6.5 järjestettävän Nuorisopäivien pääpaikka on Tampere Areena. Nuorten Keskus kartoittaa mahdolista jatkoa varten sitä, miten tilat toimivat.

Nuorten Keskuksen visioissa on, että Kirkon Nuorisopäivät voisi kasvaa ensin 5 000 henkeä ja myöhemmin jopa 10 000 henkeä kokoavaksi suurtapahtumaksi.

Onko kyseessä jonkinlainen vastaisku pääjärjestäjänsä Suomen Luterilaisen Evankeliumiyhdistyksen vuosittaisille Maata Näkyvissä -festareille?

– Ei. Toimimme samalla kentällä, mutta kirkkoon mahtuu varmasti useampia nuorisotapahtumia. Kirkon Nuorisopäivät on perinteinen tapahtuma, jota on järjestetty jo vuodesta 1933.

Tänä vuonna Ristirock järjestetään Nuorisopäivien yhteydessä. Nuorten Keskus ja ensi vuonna 30 vuotta täyttävä Ristirock eivät ole ainakaan vielä neuvotelleet mahdollisesta yhteistyöstä tulevaisuudessa.

Lue myös: Piispa Matti Repo heittäytyy kitarasankariksi

Edellinen artikkeliKirkon viittomakieliset sivut julkistettu
Seuraava artikkeliMissale Aboense on verkossa

Ei näytettäviä viestejä