Sydneyn kirkkohyökkäyksen kohteeksi joutui TikTok-julkkiksenakin tunnettu piispa Mar Mari Emmanuel

Mar Mari Emmanuel. Kuva: Wikimedia Commons.

Sydneyn Wakeleyssa sijaitsevaan Hyvän paimenen kirkkoon tehtiin maanantaina 15.4. hyökkäys. Puukolla aseistautunut mies puukotti kuutta kirkossa ollut ihmistä, mukaan lukien hyökkäyshetkellä saarnannutta yhteisön piispaa Mar Mari Emmanuelia. Kuolonuhreilta vältyttiin, mutta tapaus herätti Australiassa suurta huomiota, sillä hyökkäys tehtiin kirkkoon ja se oli toinen puukolla toteutettu hyökkäys kolmen päivän sisällä Sydneyn alueella. 

Mar Mari Emmanuelin johtama yhteisö koostuu pääosin pakolaisina maahan muuttaneista irakilaisista ja syyrialaisista. Yhteisön piispa Mar Mari Emmanuel on kuitenkin tullut maailmanlaajuisesti tunnetuksi saarna- ja opetusvideoistaan, jotka ovat keränneet miljoonia näyttökertoja TikTokissa.

MAR MARI Emmanuel on herättänyt puheillaan runsaasti huomiota, erityisesti kärkkään apologeettisuutensa ja muita uskontoja kritisoivan puheensa vuoksi. Myös hänen koronaan kohdistuneet vähättelynsä nousivat Australiassa otsikoihin. Irakilaistaustainen Mar Mari Emmanuel vihittiin Muinaisen Idän kirkon (Ancient Church of The East) piispaksi 2011, mutta vuonna 2015 hänen johtamansa seurakunta erkaantui Muinaisen Idän Kirkon yhteydestä. Assyrialaiskristilliseen traditioon kuuluva yhteisö  on Mar Mari Emmanuelin johtamana kerännyt internetissä runsaasti huomiota ja seurakunnan videot ovat keränneet muun muassa YouTubessa satojatuhansia katselijoita. Monet pitävät piispa Mar Mari Emmanuelia internet-konservatiivien äänitorvena.

CNN:n uutisen mukaan puukotettu piispa oli sanonut puukottajalleen välittömästi teon jälkeen, että ”Herramme Jeesus Kristus sinut pelastakoon”. Suomen piispakunnasta tapausta on kommentoinut Kuopion hiippakunnan piispa Jari Jolkkonen, joka kuvasi viestintäpalvelu X:ssä tapausta ”vakavaksi ja vastenmieliseksi hyökkäykseksi”. 

Edellinen artikkeliKirkko ja minä: Lestijärven kirkossa erityisen vaikutuksen tekee alttaritaulu Jeesuksen taivaaseen astumisesta
Seuraava artikkeliKolumni: Rukous voi avata yhteyttä silloin, kun inhimillisesti sitä ei enää jaksa nähdä

Ei näytettäviä viestejä