Suuret kesäjuhlat tarjoavat iloa ja voittoa

Alkavana viikonloppuna vietetään kahdet suuret herätysliikkeiden kesäjuhlat: vanhoillislestadiolaiset kokoontuvat Pyhäjoella ja evankeliset juhlivat Lahdessa. Pyhäjoelle odotetaan noin 80 000 kävijää, Lahteen noin 13 000 vierasta.

Suviseurojen tunnus on ”Minä ilmoitan teille suuren ilon”. Jo eilen torstaina alkaneen tapahtuman ensimmäisessä tiedotustilaisuudessa aiheena oli muun muassa naisen asema vanhoillislestadiolaisuudessa. Psyko- ja perheterapeutti Aino Kanniainen toi tilaisuudessa esiin, että mediassa yhteisöstä luotu patriarkaalinen kuva ei vastaa hänen omaa kokemustaan.

Kanniaisen mielestä vanhoillislestadiolaiset naiset toimivat tasavertaisina sekä yhteiskunnallisissa tehtävissä että toimissa yhteisön sisällä. Kysymys naisten puhujana toimimisesta ja naispappeudesta on hänen mukaansa uskonopillinen kysymys, ei tasa-arvokysymys. Lasten vastaanottamiseen liittyvät ratkaisut pohjautuvat Kanniaisen mukaan henkilökohtaiseen uskoon eikä niitä voi ulkoistaa toisille uskovaisille tai uskonyhteisölle.

Tänään perjantaina alkavien Evankeliumijuhlien tunnus on ”Voittajan puolella”. Tunnus kertoo järjestäjien mukaan siitä, että ”elämämme tappioidenkin keskellä Jumala armahtaa meidät syntiset Jeesuksen ristinkuoleman tähden ja saamme turvautua hänen voittoonsa”.

Tutustu Suviseuroihin.

Tutustu Evankeliumijuhliin.

Kuva: Suviseurojen kuvapalvelu Pyhäjoella

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliSuosituimpien vihkikirkkojen hinnoissa suuria eroja
Seuraava artikkeliOikeusasiamies: Perustuslakivaliokunnan linjaus kouluista koskee myös uskontoa päiväkodeissa

Ei näytettäviä viestejä