Supo: Suomessa uskonnollisia tahoja, joihin kohdistuu normaalia suurempi väkivallan uhka

Radikaali-islamististen väkivallantekojen uhka on kasvanut Suomessa, kertoo Suojelupoliisin tänään julkaisema uhka-arvio.

Koko maan mittakaavassa uhka on edelleen pieni, arvioi Supo. Suomessa on kuitenkin esimerkiksi uskonnollisia intressejä edustavia tahoja ja kansainvälisiä tapahtumia, joihin kohdistuu normaalia suurempi terrorismin uhka. Uhkan muodostavat yksittäiset radikalisoituneet henkilöt ja pienryhmät.

Kotimaa24:n haastattelema Supon viestintäpäällikkö Jyri Rantala ei halua yksilöidä arvion tarkoittamia korkeamman uhan alla olevia uskonnollisia kohteita. Hän kuitenkin toteaa, että Euroopassa yleisesti on pelätty Syyrian konfliktin kiristävän erityisesti shiia- ja sunni-muslimien välejä.

Euroopassa Syyrian tilanteen vuoksi myös juutalaisyhteisöihin on kohdistunut kasvanutta uhkaa. Toukokuussa Brysselin Juutalaisessa museossa ammuttiin kolme henkilöä. Teosta epäiltynä pidätetyllä on epäilty olevan yhteyksiä Syyrian islamisteihin.

Rantala muistuttaa, että uskonnollisiin ryhmiin ja esimerkiksi suurlähetystöihin kohdistuva korkeampi uhka on ollut mukana myös aikaisemmissa uhka-arvioissa. Nyt arvioon tullut päivitys tehtiin poikkeuksellisesti kesken vuoden Syyrian muuttuneen tilanteen vuoksi.

Supon mukaan Suomeen kohdistuva uhka on kuitenkin edelleen varsin matala eikä Suomi ole kansainvälisten terroristijärjestöjen ensisijainen kohdemaa.

Uhka-arvio on luettavissa kokonaisuudessaan Supon verkkosivuilla.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliKampin kappelista tehtiin vaate
Seuraava artikkeliPiispa Kalliala pohtii aikuisten leikkejä

Ei näytettäviä viestejä