Suomessa on satoja puukirkkoja – miten varaudutaan niin, että Rautjärven tragedia ei toistu?

Rautjärven kirkon tuhopoltto järkytti jouluna 2022. Tapaus herätti keskustelua myös yleisesti puukirkkojen paloturvallisuustilanteesta. Rautjärven paloa kommentoineen palomestarin mukaan kirkossa ei ollut sprinklereitä tai muuta automaattista sammutusjärjestelmää. Mikä on kirkkojen paloturvallisuustilanne muualla Suomessa? Seurakuntien kohderekisteri Basiksen mukaan Suomen evankelis-luterilaisen kirkon seurakunnista löytyy 326 puurakenteista kirkkoa. Puurakenteisia kellotapuleita löytyy 164 ja puusta rakennettuja siunauskappeleita 94. Kirkkohallituksen yliarkkitehti…

Kiitos, kun tuet luotettavaa journalismia!

Uuden tilaajan etu: Ensimmäinen kuukausi vain 1 €!

Innostutko ajankohtaisista aiheista ja laadukkaasta merkityksellisestä sisällöstä? Jos et ole vielä Kotimaan digitilaaja, nyt on loistava hetki tutustua mediaan ja aloittaa tilaus. Saat ensimmäisen kuukauden erikoishintaan vain 1 €, ja pääset syventymään kiinnostavaan sisältöömme välittömästi.

Erikoistarjous on voimassa vain rajoitetun ajan ja ainoastaan uusille asiakkaille.

Kuukauden tutustumisjakson jälkeen Kotimaan digitilaus jatkuu automaattisesti hintaan 9,90 €/kk, voit perua tilauksen koska tahansa ennen seuraavan laskutuskauden alkua.

Oletko jo tilaaja? Kirjaudu tästä

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliArto Antturi jättää Sansan toiminnanjohtajan tehtävän – taustalla hallituksen antama varoitus
Seuraava artikkeliPorvoon hiippakuntaan kaksi uutta rovastia ja yksi director cantus

Ei näytettäviä viestejä