Suomen Pipliaseura sai kiinalaisilta kristityiltä paketillisen hengityssuojaimia

Raamattutyötä tekevän Suomen Pipliaseuran toiminnanjohtaja Markku Kotila sai maanantaina järjestön toimistolle kuriiripalvelun toimittaman paketin. Kun Kotila huomasi, että paketti tuli Shandongin maakunnasta Kiinasta, hän tiesi, mistä oli kyse.

Suomen kirkon lähetysjärjestöihin kuuluvan Pipliaseuran Facebook-sivulla on julkaistu video, jolla Markku Kotila avaa paketin ja kertoo sen taustasta.

– Sain puolitoista viikkoa sitten puhelinsoiton, jossa kysyttiin, olisiko Suomessa tarvetta hengityssuojaimille, Kotila sanoo videolla.

Puhelussa kerrottiin, että kiinalaiset seurakunnat olivat keränneet tukea koronapandemiasta Kiinassa pahiten kärsineelle Wuhanin alueelle. Kiinalaisille kristityille keräysten järjestäminen on tyypillistä.

– Ja nyt kun Wuhanissa tämä koronaepidemia alkaa vähitellen helpottaa, niin keräys tuotti sen verran hyvin, että he ajattelivat että he voivat muistaa hyviä ystäviään eri puolilla maailmaa, Kotila sanoo.

Epidemiatilanteen helpottumisesta Kiinassa kertoo Kotilan mukaan sekin, että Nanjingissa sijaitseva raamattupaino on taas käynnistetty. Niin ikään ensimmäisiä seurakuntien yhteydessä olevia raamattukauppoja on avattu.

Parisataa hengityssuojainta

Markku Kotila toteaa, että Suomen Pipliaseura on ollut mukana Kiinan raamattutyössä vuodesta 1986. Yhteydenpito Shandongin kristillisen neuvoston kanssa on ollut tiivistä myös viimeksi kuluneen vuoden aikana.

Paketissa oli parisataa hengityssuojainta, jotka lähettäjä on tarkoittanut Pipliaseuran henkilökunnan käyttöön, Kotila kertoo Kotimaa24:lle. Hän sanoo ottavansa selvää, miten viranomaiset Suomessa suhtautuvat kyseisiin suojaimiin.

– Suomessa on tarkat linjaukset siitä, miten suojaavia erilaiset maskit ovat. Nämä ovat Kiinassa yleisesti käytettyjä suojaimia, joilla käsitykseni mukaan ei voi suojata itseä, mutta voi ottaa huomioon toisia.

Kotila pitää lähetystä sympaattisena eleenä.

– Olin silloin aika kyynelissä, kun vastaanotin sen puhelun. Kiinasta tulee tällaisia hengityssuojaimia sitä varten, että näillä voitaisiin suojella suomalaisia. Kiinalaiset rukoilevat meidän puolestamme, hän sanoo videolla.

Kuva: Kuvakaappaus Suomen Pipliaseuran videolta

***


Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.


Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.

Edellinen artikkeliKolumni: Suurten kriisien keskellä kannattaa puhua totta mutta rohkaista
Seuraava artikkeliSeurakunnat valmistautuvat siirtämään rippileirejä – näin suunnitelmat etenevät eri puolilla maata

Ei näytettäviä viestejä