Suomen Lucia Sara Ray vierailee näinä viikkoina valontuojana 109 tapahtumassa

Suomen tämän vuoden Lucia-neito on Sara Ray. Presidentti Tarja Halonen kruunaa hänet Helsingin tuomiokirkossa Lucian päivänä 13.12.

Mitä Lucia-perinne merkitsee sinulle?

– Luciana saan levittää iloa ja valoa ja tavata ihmisiä. Lucia-keräyksellä tuetaan lapsiperheitä, joilla on vaikeuksia arjessaan. Olen ollut Lucia kerran ennenkin, 15-vuotiaana kotipaikassani Ähtävällä Pohjanmaalla.

Miten tulit lähteneeksi Suomen Lucia -ehdokkaaksi?

– Olisin halunnut osallistua kilpailuun jo aiemmin, mutta kilpahiihto vei aikani talvisin. Nyt ystäväni Laura kertoi minulle kaksi päivää ennen viimeistä mahdollisuutta, että ajatteli ilmoittaa minut Lucia-kilpailuun. Olin tosi iloinen. Mietin kuitenkin, pitäisikö Lucian olla nuorempi. 25-vuotiaana olen Suomen vanhin Lucia. Uskon, että se on hyvä asia. Olen rohkeampi tapaamaan ihmisiä kuin nuorempana.

Mitä Lucian päivänä tapahtuu?

– Aamu alkaa Helsingin Forumista. Sitten käymme eduskunnassa ja Lucia-kilpailun järjestäjän Folkhälsanin yksiköissä tapaamassa vanhuksia. Kruunajaiset järjestetään tuomiokirkossa, ja illalla Lucia-kulkue liikkuu läpi Helsingin keskustan. Osallistun Luciana kaikkiaan 109 tapahtumaan muutaman viikon aikana.

Mitä tilaisuuksia odotat eniten?

– Suomen Lucia -perinteen 70-vuo
tisjuhlan kunniaksi järjestetään konsertti 15.12. Laulaminen siellä ja muissakin tilaisuuksissa on minulle tärkeää. Kun isoisäni oli sairaalassa, lauloin hänelle usein. Jos on vaikea puhua, tunteita voi välittää laululla.

Mitä teet elämässäsi sen lisäksi, että olet Lucia?

– Olen opiskellut luokanopettajaksi Vaasassa ja olen gradua vaille valmis. Tällä hetkellä opiskelen Turussa biologiaa, joten minusta tulee myös aineenopettaja.

Lucian kruunajaiset Yle Teemalla ja Femillä 13.12. kello 17. Lisätietoa keräyksestä on
täällä
.

Kuva: Robert Seger / Folkhälsan

***


Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.


Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.

Edellinen artikkeliPiispa Laajasalo: Lapset ja äidit pitää auttaa pois al-Holista – Arkkipiispa samalla linjalla jo aiemmin
Seuraava artikkeliMysteerikuva: Missä ehtoollista vietetään? – Katso myös edellisen kuvan ratkaisu

Ei näytettäviä viestejä