Suomen Lähetysseuran teologit kiertueella

Suomen Lähetysseuran teologit ovat lähteneet kiertueelle eri puolille Suomea pohtimaan seurakuntien työntekijöiden, luottamushenkilöiden ja seurakuntalaisten kanssa elämään ja oikeudenmukaisuuteen liittyvää teologiaa.

Mikä on kirkon missio ja miten se näkyy seurakunnan elämässä? Miten ihmisoikeudet liittyvät kirkon työhön? Mikä on kristinuskon suhde muihin uskontoihin? Muun muassa tällaisia kysymyksiä pohditaan Suomen Lähetysseuran hiippakuntaseminaareissa tämän kevään kuluessa.

Keskustelun pohjana ovat Lähetysseuran uusi strategia Toivon tiekartta ja teologinen asiakirja Elämään ja oikeudenmukaisuuteen.

Seminaarit on suunnattu seurakuntien työntekijöille ja luottamushenkilöille, mutta ne ovat avoimia kaikille kirkon missiosta kiinnostuneille. Tavoitteena on antaa eväitä koko seurakunnan missionaarisuuden pohdintaan ja tuoda seurakunnan kaikki työalat keskustelemaan yhdessä kirkon missiosta ja sen näkymisestä seurakunnan elämässä.

Kiertue alkoi tammikuussa Helsingistä, Porista ja Oulusta. Seuraavat seminaarit järjestetään 16.3. Lappeenrannassa, 19.3. Pälkäneellä sekä 7.4. Salossa yhdessä Turun arkkihiippakunnan lähetyksen ja kansainvälisen työn kanssa.

Kuva: Ari Vitikainen.

Edellinen artikkeliKirkkotaiteen Engel-palkinto symbolitutkija Liisa Väisäselle
Seuraava artikkeliKRS haastaa rukoilemaan Uskon päivänä

Ei näytettäviä viestejä