Suomen Lähetysseuralle palkinto työstä kuurojen opetuksessa Etiopiassa

Suomen Lähetysseuran työ kuurojen opetuksessa Etiopiassa on palkittu vammaistyön kansainvälisessä konferenssissa Zero Project -palkinnolla.

Wienissä viime viikolla järjestetty konferenssi kokosi yhteen vammaistyön vaikuttajia eri puolilta maailmaa. Lähetysseuran tukema kuurojen opetuksen tukiohjelma Etiopiassa palkittiin Innovative Practices -osiossa, Suomen Lähetysseura kertoo tiedotteessaan. Voittajiksi valittiin tänä vuonna projekteja, jotka parantavat nuorten vammaisten koulutusmahdollisuuksia.

Lähetysseura aloitti kuurojen opetushankkeen 2003 Etiopian valtion pyynnöstä. Hankkeessa kouluttajat kiertävät ympäri maata pitämässä täydennyskoulutuksia erityisopettajille ja opettavat tavallisten luokkien opettajia viittomaan ja huomioimaan kuuroja oppilaita.

Palkinnon kävi vastaanottamassa Suomen Lähetysseuran projektikoordinaattori Mekonnen Mulat, joka on työskennellyt kuurojen parissa yli 30 vuotta. Nyt palkitussa opetuksen tukiohjelmassa hän on ollut mukana sen aloittamisesta lähtien.

Lähetysseuran ulkomaantyön johtaja Tero Norjanen sanoo tiedotteessa, että järjestö on saanut olla alkuajoista lähtien edistämässä kuurojen oikeuksia.

– Tämä palkinto vahvistaa sitä, että työn tulokset alkavat näkyä.

Suomen Lähetysseura kertoo, että sen vammaistyö on viime vuosina palkittu kolmesti. Viime vuonna Vammaiskumppanuus myönsi Lähetysseuralle Vammaiset ja kehitys -palkinnon, ja työ kuurojen hyväksi palkittiin Etiopiassa myös 2018.

Kuva: Sari Lehtelä / Suomen Lähetysseura

***


Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.


Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.

Edellinen artikkeliKirkolliskokoukseen haetaan nyt valiokuntien sihteereitä – toive avoimesta hausta tuli edustajilta
Seuraava artikkeli”Mene metsään ja ihmettele” – Kirkko teki paastokalenterin

Ei näytettäviä viestejä