Suomen Lähetysseura aloittaa muutosneuvottelut vaikean taloustilanteen vuoksi – Tarve irtisanomiseen korkeintaan 55 työntekijää

Suomen Lähetysseura aloittaa muutosneuvottelut. Lähetysseuran hallitus on antanut muutosneuvotteluesityksen henkilöstölle tänään 21.9.2023. Muutosneuvottelujen piiriin kuuluu Lähetysseuran koko henkilöstö eli 176 työntekijää. Tarve työsuhteiden irtisanomiseen on arviolta korkeintaan 55 työntekijää.

– Toimintaympäristömme on ollut vaikea jo pitkään mm. pandemiasta ja seurakuntatalouden näkymistä johtuen, perustelee Lähetysseuran toiminnanjohtaja Pauliina Parhiala tiedotteessa muutosneuvottelujen aloittamista.

Järjsen taloustilanne on ollut pitkään vaikea. Vuonna 2022 Lähetysseuran talous oli 2,32 miljoonaa euroa alijäämäinen. Vuonna 2023 Lähetysseuran toiminnan menot ja henkilöstökulut ovat entisestään kasvaneet, mutta tulonäkymät sen sijaan eivät ole parantuneet.

Lähetysseura suunnitteleekin nyt toimintansa uudelleenjärjestämistä. Henkilöstövaikutusten vuoksi toimenpiteet edellyttävät muutosneuvotteluiden käymistä.

Toimenpiteet liittyvät muun muassa strategian ja ulkomaantyön ohjelman tiivistämiseen, organisaatio- ja johtamisrakenteen muuttamiseen ja keventämiseen, kumppaniyhteistyön ja sidosryhmätoimintojen vähentämiseen ja muuttamiseen. Myös taloushallinnon ja muun hallinnon toimintoja halutaan kehittää.

LÄHETYSSEURASSA ARVIOIDAAN, että uusien työtehtävien löytymisen kautta irtisanottavien määrä voi olla lopulta pienempi. Osalla työntekijöistä työtehtävät voivat olennaisesti muuttua.

Osa muutosneuvotteluissa sovittavat toimenpiteet aiotaan saada päätökseen strategiakauden loppuun eli 31.12.2028 mennessä.

– Luotan siihen, että Taivaallinen Isämme tietää tilanteemme emmekä ole tässäkään vaikeassa tilanteessa yksin. Uskon, että saavutamme henkilöstön kanssa hyvän neuvotteluilmapiirin. Uudelleenjärjestelyiden ja muiden toimenpiteiden kautta Lähetysseuran toiminta turvataan myös tulevaisuudessa. Työmme on jatkossakin arvojemme ja perustehtävämme mukaista, tuloksellista ja merkityksellistä. Tukijoiltamme pyydän rukousta Lähetysseuran työn, kumppaneidemme ja työntekijöidemme puolesta, sanoo Lähetysseuran hallituksen puheenjohtaja, piispa Simo Peura.

* * *

Haluatko tutustua Kotimaa-lehteen?

Tilaa Kotimaan näytelehti ilmaiseksi täältä. Lähetämme PDF-lehden sähköpostiisi. Näytelehden tilaaminen ei edellytä jatkotilausta. Näytetilauksen voi tehdä vain kerran.

Antoisia lukuhetkiä!

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliKristillisyyteen viittaava nimi herätti vääriä mielikuvia – Turun kristillinen opisto muuttaa nimensä Linnasmäen opistoksi
Seuraava artikkeliKolumni: Rikasta kristillistä perintöä ei pidä muuntaa kiiltokuvamaiseksi motivaatiopuheeksi eikä jättää kammioteologien luennoille

Ei näytettäviä viestejä