Suurlähettiläs Mikko Hautala ja suojelu­poliisin päällikkö Antti Pelttari puhuvat kesän herättäjä­juhlilla

Ambassador of Finland to the United States Mikko Hautala during the press conference at Finnish Embassy in Washington D.C. on March 9, 2023. Finnish President Niinistö is on a 5-days visit to the United States., LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Herättäjäjuhlilla on perinteisesti kuultu myös yhteiskunnallisesti merkittävissä asemissa olevien henkilöiden seurapuheita. Tänä vuonna Seinäjoella14.-16. heinäkuuta järjestettävien herättäjäjuhlien päätösseuroissa sunnuntaina puhuvat Suojelupoliisin päällikkö Antti Pelttari sekä Mikko Hautala, joka työskentelee Suomen Yhdysvaltain suurlähettiläänä Washingtonissa.

– Herättäjä-Yhdistyksen hallitus valitsee puhujat työntekijöiden ja hallituksen jäsenten ehdotuksista. Nähtäväksi jää, mitä Hautala ja Pelttari herättäjäjuhlilla puhuvat yhdistyksen toiminnanjohtaja Kalle Hiltunen sanoo.

Viime vuonna herättäjäjuhlien puhujana Joensuussa oli silloinen kansanedustaja Anu Vehviläinen sekä Tampereella vuonna 2018 silloinen kansanedustaja Pekka Haavisto.

Kalle Hiltusen mukaan puhujien valinnassa otetaan huomioon muun muassa alueellisuus. Mikko Hautala on syntyisin Seinäjoelta ja Antti Pelttari Kurikasta.

Puhujien joukossa tänä vuonna poikkeuksellisesti on myös arkkipiispa Tapio Luoma, joka puhuu lauantaina päiväseuroissa. Hän on syntyisin Kurikasta ja on toiminut kirkkoherrana Seinäjoella. Lapuan hiippakunnan piispa Matti Salomäki puhuu lauantaina iltaseuroissa.

Ensi kesän herättäjäjuhlat järjestetään teemalla ”Anna toivo huomiseen” ja ne ovat 17. herättäjäjuhlat nykyisen Seinäjoen alueella.

Antti Pelttari

* * *

Haluatko tutustua Kotimaa-lehteen?

Tilaa Kotimaan näytelehti ilmaiseksi täältä. Lähetämme PDF-lehden sähköpostiisi. Näytelehden tilaaminen ei edellytä jatkotilausta. Näytetilauksen voi tehdä vain kerran.

Antoisia lukuhetkiä!

Suurlähettiläs Mikko Hautala ja suojelupoliisin päällikkö Antti Pelttari puhuvat kesän herättäjäjuhlilla

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeli”Kirkon yhteiskunta­suhteiden kannalta elämme nyt intensiivistä aikaa”, sanoo arkki­piispan teologiseksi erityis­avustajaksi valittu Minna Hietamäki
Seuraava artikkeliPääkirjoitus: Löytäisikö kirkko kuoleman ammattilaisten kilpailussa markkinointi­apua ylös­nousemuksen ilosta?

Ei näytettäviä viestejä