Sudanilaisnainen pidätettiin uudelleen lentokentällä

Sudanissa jumalanpilkasta kuolemaan tuomittu Mariam Ibrahim on tuomion kumoamisen ja vapauttamisen jälkeen pidätetty uudelleen kuulusteluja varten. Asiasta ovat kertoneet monet kansainväliset tiedotusvälineet, muun muassa Britannian yleisradioyhtiö BBC.

Ibrahim ja hänen perheensä otettiin tiistaina kiinni Sudanin pääkaupungin Khartumin lentokentällä, kun he olivat lähdössä Yhdysvaltoihin. Sudanin turvallisuuspalvelu ei Ibrahimin asianajajan mukaan ole kertonut pidätyksen syytä. BBC:n mukaan viranomaiset olisivat perustelleet pidätystä virheellisillä matkustusasiakirjoilla.

Yhdysvaltain ulkoministeriön mukaan Sudan on vakuuttanut, että Mariam Ibrahim ja hänen perheensä ovat turvassa. Ibrahimin mies on Yhdysvaltain kansalainen.

Sudanilainen vetoomustuomioistuin kumosi maanantaina Ibrahimin keväällä saaman kuolemantuomion ja hänet vapautettiin. Kuolemantuomion perusteena oli Ibrahimin tunnustautuminen kristityksi ja avioliitto kristityn miehen kanssa. Ibrahimin isä on muslimi, mutta Ibrahim sanoo saaneensa kristillisen kasvatuksen.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliLakivaliokunta hylkäsi kansalaisaloitteen tasa-arvoisesta avioliittolaista
Seuraava artikkeliSeurakunnissa vain vähän vapaaehtoisia, joiden rikostaustan saisi selvittää

Ei näytettäviä viestejä