Stan Saanila: Jeesus kestää leikinlaskun

Saanila_Stan420

TV:n Uutisvuodosta tuttu stand up -koomikko Stan Saanila sanoo, että kristinusko ja Jeesus kestävät hyvin naurua. Kyrkpressenin haastattelussa Saanila kertoo olevansa kristitty. Lisäksi hänellä on teoria Raamatusta ja huumorista.

Kyrkpressenin toimittajan kysymykseen ”saako Jeesuksesta laskea leikkiä”, Saanila vastaa:

– Koska olen kristitty, niin periaatteessa saa laskea leikkiä kuinka paljon tahansa. Siinä on kristinuskon voima. Kristinuskoa voidaan ajatella marmoripatsaaksi, jota on potkittu 2000 vuotta, mutta se ei ole mennyt kumoon. Tämä osoittaa, että siinä on jotakin. Sitten on toisia uskontoja, kuten islam, jossa on ehdottomasti kiellettyä potkimasta patsasta.

– Tietysti kristinuskossakin on ollut kielletty potkimasta patsasta, mutta ihmiset ovat silti potkineet ja siitä huolimatta patsas on pystyssä. Minulle tämä kertoo, että patsaalla on arvoa.

Saanila sanoo olevansa pahoillaan kun ihmiset sanovat uskosta kamalia asioita tarkoituksenaan loukata.

– Mutta en usko että itse uskonnolle siinä käy kuinkaan. Ihminen ei voi tehdä mitään sellaista, että Jeesuksesta lähtisivät ilmat pihalle.

Saanila myöntää, että hän on myös loukkaantunut toisten uskonnollista vitseistä.

– Olen miettinyt, miksi vitsi piti kertoa. Tai sitten vitsi ei ole ollut hauska.

Saanilalla on myös teoria Raamatusta ja huumorista.

– Uskon, että Raamattu on täynnä huumoria, mutta se on hyytynyttä huumoria, jota emme enää näe. Emme tajua, että se on aikanaan käsitetty huumoriksi. Maailmankaikkeudessa olemme hyytyneen huumorin ympäröimiä.

Saanilalla on parhaillaan yhdessä André Wikströmin kanssa Helsingissä Lilla Teaternissa  kahdenmiehenshow  De tio budorden (Kymmenen käskyä), jossa käsitellään asioita ja sääntöjä, joilla on tekemistä huumorin ja naurun kanssa.

Lue Sofia Torvaldsin tekemä laaja Stan Saanilan haastattelu 2.2. ilmestyneestä Kyrkpressenistä.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliIrja Askolan tekstejä näyttämöllä
Seuraava artikkeliPiispa Salmi pyysi saamelaisilta anteeksi

Ei näytettäviä viestejä